tisdag 20 december 2016

Review: I begynnelsen var Bob

I begynnelsen var Bob

My rating: 1 of 5 stars

Inte min kopp te alls. Jag lånade den för jag tänkte att beskrivningen av ploten var en metafor, men nej, det var den inte. Ploten är bokstavligen "tänk om gud var en hormonstinn tonåring" vilket låter som en prompt från tumblr som aldrig borde skrivits (men som utan tvekan skulle få massvis med notes med något tråkigt tillägg till originalposten som alla kommer tycka är briljant).

Bob är en dålig person och jag bryr mig fan inte om honom. Han utvecklas inte alls och det enda bra man kan säga om honom är att han inte våldtar kvinnan han blir besatt av (boken påpekar bokstavligt talat att han inte gör det ... wtf). Kvinnan i fråga, Lucy, är lika svår att gilla, även om boken definitivt vill att man ska tycka att hon är charmig och trevligt. Hon jobbar på ett zoo och när en capybara rymmer är hennes reaktion "jahaja, jag tänker inte gå och leta efter den för då kommer någon veta att jag gjorde fel och då kanske jag förlorar mitt jobb". Liksom wtf Lucy du borde bli av med jobbet, du är dålig på det och du är en dålig person!!

Resten av karaktärerna var tråkiga och hela boken kändes som att den skrivits av någon som vill vara Douglas Adams men inte har en aning om hur man gör.


True story.

Inga kommentarer: