fredag 28 oktober 2016

NaNo needs

Hanna gjorde ett mycket tjusigt inlägg om vad hon behöver för att klara NaNo och jag tänkte att jag inte skulle vara mycket sämre, så here goes:


Jag behöver inte så mycket för att klara NaNo egentligen, men det är typ de här sakerna. En telefon (eller surfplatta, men telefon är nästan bättre) för att skriva när jag är out and about. Jag ska till Umeå en helg i november och Bäsna en annan och då vet jag inte om jag bara ska ha med mig telefonen för noveling purposes eller om jag ska ta med mig en dator eller surfplatta också. Alltid skönt att resa lätt liksom.

Te, obviously, och helst jävligt mycket av det. Bananer eller annan frukt för man måste hålla igång energin när man skriver, och när det det går riiiiktigt trögt att skriva är "en bit banan efter var hundrade ord" ibland det enda sättet att få någonting gjort.

Och sen behöver man tid. Börjar just nu undra om jag har tillräckligt av det för att klara 100,000 ord på en månad, men lyckligtvis är jag ju envis som fan så det kommer jag nog klara av. Men det blir nog inte lätt.

True story.

2 kommentarer:

CharlotteC sa...

Vafan, ska du skriva 100 000 ord? Är inte 50 000 utmaning nog? :P När jag testade för två år sen slutade jag på 12 000, men råmanuset till Gryningsstjärna slank ut på drygt 2 månader. Så jag kan nog när jag får göra det som jag själv vill (och när jag har en förlagspiska på ryggen - hehe! :P)!

Ell sa...

Hahaha, nej, efter tio år behöver jag en större utmaning. ;) Senaste gången jag nöjde mig med 50k var 2012, sedan dess har det blivit, 100k, 80k, 80k och nu satsar jag helt enkelt på 100k igen. Fast det som blir slutprodukten där är långt ifrån läsligt, jag skulle aldrig våga skriva något ett förlag ska läsa på bara två månader!