onsdag 4 maj 2016

Skansen

Det är vår!!! LOVE IT. Eller ok, vår har det väl varit ett tag men det är senvår, när det äntligen börjar bli grönt och så varmt att man kan gå utan jacka ibland. Mmm. Snart kommer den eventuellt bästa tiden på året, dvs mellan hägg och syren sen är det tyvärr dags att lida hela sommaren innan hösten kommer. Men iaf! Just nu är det nice. Så nice att jag och Trams passade på att gå på Skansen igår för att titta på gulliga djur. :D

Jag har ju den stora fördelen att jag kommer inte gratis på Skansen eftersom jag jobbar på Naturhistoriska, vilket är sjukt nice. Kanske får gå dit mer och chilla med djur. Vet att det inte är veganskt men w-e.


Vi började med de viktigaste djuren: bebisgetterna. De var typ 90% av anledningen till att jag ville gå dit om jag ska vara ärlig, men de är ju typ de bästa djuren som finns.


Vi stod och skrattade åt bebisgeten som är längst upp till höger för den var så himla dålig på att klättra och trillade ner hela tiden. Sedan fick alla bebisgetterna fnatt och sprang/hoppade iväg tillsammans vilket var så gulligt så vi dog.


Sjuuukt kaxig påfågel. Alltså den gled verkligen omkring såhär och tittade på en med världens "come at me bro"-min. Det var sjukt mycket påfåglar i år, tycker oftast bara man ser nån enstaka men nu var de överallt. Och skrek.


Vi letade efter kor men hittade tamrenar istället.


Och älgar!!! Mina favoritdjur. Synd att de chillade så långt bort men nice att de får större inhägnad!


En björnhona med FYRA ungar.


En liten hest! Trams blev glad.


Vi väntade på sälmatningen  och sälarna var nog mest taggade av alla. Jag vet inte vad som gör att de visste att de skulle få mat just då, om det var tiden på dygnet eller publiken, men de flöt verkligen och väntade.


En mås satt också och väntade och försökte hela tiden sno fisk från sälen som syns längst till höger. Den lyckades en gång till och med! Tjuvaktiga mås.


Sen hittade vi äntligen en ko!!! Den var jättefin. Någon kom och frågade hon som borstade den om den var gravid och hon ba "jag vet inte, jag jobbar inte här. Jag stod bara och klappade och sen kom en skötare och gav mig den här borsten". Haha.


Sen kollade vi på vildsvin och deras jättegulliga ungar och visenter (som jag inte fotade!?) innan vi åkte hem. Eller nej, vi åkte och såg på 10 Cloverfield Lane på bio, vilket var nice förutom att vi höll på att frysa ihjäl inne i bion. Lite otippat när det var sjukt varmt utomhus.

True story.

Inga kommentarer: