torsdag 27 augusti 2015

Djurvakt

Den senaste veckan har jag kattvaktat hos min bror och hans sambo. Jag har sett fram emot det hela sommaren, eftersom det skulle vara jag, mina djur samt deras djur, men jag måste erkänna att värmen + den brutna fotleden har gjort det lite mindre nice än jag trodde. Inte dåligt, för det är fortfarande jag och åtta (!?) husdjur i en stor lägenhet, men jag har ändå känt mig rätt miserabel hela veckan.

Jaja, nu är det äntligen slut på den här 25-gradersskiten så man kanske kan börja leva igen. Hur som helst, här får ni en fin presentation av alla fina djur jag bott med - utöver mina egna som jag förutsätter att ni känner vid det här laget.


Här var veckans bursetup, med mina marsvin ovanpå kaninburen och brorsans marsvin bredvid. Gerbilerna har stått ensamma i vardagsrummet, för det bor en katt här också, och jag vågar inte låta Sasha springa runt dem. De är lite för nyfikna och även om Sasha är rädd för marsvinen så är gerbilerna lagom stora för ett mellanmål. No thanks.


Först ut: Cookie och Sniper, marsvinen som bott här i snart två år tror jag. Jag minns när Cookie (den fluffiga till vänster) var så liten att hon fick plats i ens handflata. Marsvinen är väldigt snälla och äter mest sitt hö.


Katten Sasha har bott här i typ ett år och vi har lite kommunikationssvårigheter. De första dagarna gömde hon sig bara på balkongen, men nu vågar hon sig fram och brukar jama efter mig utan att jag riktigt förstår vad hon vill. Sasha gillar hårsnoddar.


Nytillskottet: kaninen Luggen (fast jag kallar henne mest kaninen). Hennes syster avlivades förra veckan så nu bor hon här istället för ensam ute på landet hos Mimmis föräldrar. Hon hoppar fritt på mattorna i lägenheten, men tycker inte om golvet.


Luggen tycker däremot JÄTTEMYCKET om Sasha, som inte alls är lika förtjust i Luggen. Luggens försök att bli kompis med Sasha har roat mig hela veckan: så fort Sasha går förbi Luggens matta så blir hon jätteglad och hoppar efter Sasha, som blir skiträdd och springer undan.


Sådär har det varit hela veckan, med kaninen som ibland vågar hoppa till den röda mattan man ser i bakgrunden på bild två, men aldrig dit Sasha är på bilderna. Golv = farliga.


Igår verkade de dock ha kommit bättre överens och undersökte kaninburen tillsammans! Sasha gled in och kollade runt där en av de första dagarna, men hon har inte gått in där igen. Det var visst inte särskilt roligt där, vilket kaninen antagligen håller med om för hon är bara i buren när hon äter eller när jag tvingar in henne vid sovdags.

Trots värmen och den brutna fotleden har det varit en nice vecka och jag hoppas jag får djurvakta igen. :D

True story.

Inga kommentarer: