tisdag 27 december 2011

Juuul is over

Julen är förbi. Faktiskt. Ibland varar julen fram till nyår (eller påsk, men alltså, vem har varit med om det?), men nu har jag börjat jobba med pappa så julen är fan slut. Åh, bortsett från morgondagens lunch som är Janssons frestelse med svamp (mmmm!), och den frysta Janssonen förstås (äta den i helgen, Trams? X)... Åh, och julklapparna! Fick bra böcker och bra DVDer, så de lär ju räcka ett tag förstås.

Dock har jag inte gett mig på mina julklappsböcker än, utan läser om Sagan om ringen för 250e gången. Mamma tyckte att jag borde läsa julklapparna först, meeeen om jag är sugen på LotR duger ingenting annat och då är det bara orättvist mot de andra böckerna. Dem kan jag läsa när jag är klar med LotR, för de lär vara lika bra då.

Något som inte är bra är att jag verkar ha fått pappas förkylning. Party. Har ont i halsen och känner mig allmänt trött, så det kan ju gå över till imorgon, men med mitt immunförsvar lär det ju inte hända. Kan man dopa sitt immunförsvar på något sätt? Dricker massa apelsinjuice, men det hjälper ju för fan inte...

För övrigt vill jag ha såna där orangea ballonggrejer som man skickar iväg i luften på nyår (de har ett namn... men de där som är med i Trassel, då vet ni vad jag menar). Var kan man köpa såna utan att det är i typ tio-pack? Får be syster hålla utkik på Jula.

Treans Mammor & Minimodeller, är det typ som Toddlers and Tiaras? Känns som en serie man inte får missa!!

True story.

fredag 23 december 2011

Dan före dan

Det har varit asmycket som jag tänkt blogga om de senaste dagarna, men det har liksom inte blivit av. Har mycket att göra, och samtidigt ingenting att göra. Mycket konstig, men nice situation ändå. Får försöka börja från början nurå...

Hade det nice hos Hanna. Vi, eh, såg ett par filmer som vi kanske inte behöver nämna vid namn som inte var särskilt bra. När jag säger att vi såg dem menar jag att vi hade dem på samtidigt som vi skrek om hur dåliga de var. Heh. Det var iaf nice att vara där och träffa Hanna och Sampo igen. ^^

Ååhh, och fick veta att jag klarade min senaste tenta!! Det kombinerar med att jag fick 9/10 på min omdugga förra veckan var exakt vad jag behövde för att få tillbaka, låt oss kalla det, mitt akademiska självförtroende. Har aldrig känt så mycket att jag ville hoppa av skolan som de senaste veckorna, men nu är jag redo att kick some ass på omtentan nästa år. F yeah!

Annars är jag mest sjukt taggad på jul. Mer än vad jag varit på flera år faktiskt, vilket är trevligt. Jag tror det har att göra med att jag inte bor hemma längre och att det ska bli kul att träffa familjen. Eeeller så är jag bara jävligt sugen på julklappar - svårt att veta?

Det var visst inte så mycket att blogga om som jag trodde. Eller så är bara mina tankar oorganiserade. Kan mkt väl vara så. Blev typ kaos igår när jag kom hem till min lägenhet och lamporna exploderade och en av kontakterna la av. Efter lite tjafs fick vi det att funka iaf, så det var jäävligt skönt att slippa ringa en elektriker idag. Istället åkte jag hem till mina föräldrar så fort jag tvättat kläder och städat hela lägenheten (kul kväll!), så det var helt okej ändå.

Nu ser jag Criminal Minds med min bror och syster. Egentligen ser vi Sagan om Ringen med mamma och pappa, men de ville se Downton Abbey så vi fick ta en paus. Väldigt fint. X)

True story.

måndag 19 december 2011

Eat, Trashtalk, Love

Snart framme i Borlänge! Har typ sovit hela bussresan pga huvudvärk och allmänt illamående, men jag tror det kan ha gått över nu. Nice!

Här verkar det vara mycket snö och mörkt som fan. Eller som Chriss en gång sa, det är så mörkt att man komma gå in i massa lyktstolpar hela tiden.

Aja, ska bli nice att få hänga med Hanna i två dagar och snacka skit och förhoppningsvis käka mat. Om de gjorde en film om oss skulle den nog heta som i rubriken... vi ber ju inte särskilt mycket liksom.

True story.

söndag 18 december 2011

Run run Rudolph, Santa's gonna make it to town

Vad är jag just nu?

Ledig. Så in i helvets ledig. Typ, om det fanns ett sätt att böja ordet ledig så att det var typ ledig, ledigare, ledigast (det kanske man kan förresten?), så skulle jag vara åtminstone ledigare just nu. Saker jag gör/ska göra är typ... spelar TV-spel. Bakar pepparkakor och klär granen med familjen. Åker och hälsar på kompisar. Fikar. Fira jul.

Och ändå har jag sedan några timmar tillbaka känt mig fruktansvärt stressad. Helt out of nowhere. Borde packa idag, men min buss går inte förrän 13.40 imorgon så jag kan - om jag vill - skjuta på det till imorgon. Ska skriva "god jul" på två julkort och skicka dem. Tar typ ingen tid alls? Behöver inte ens gå upp tidigt imorgon, eller någon dag förrän efter jul för den delen.

Ändå känner jag mig astressad. Och framför allt känner jag mig helt slut efter all stress - stress som inte ens existerar? Fattar ingenting. Är det någon sort Vietnam-flashback till den här skithösten eller? En sen reaktion? Har jag mens? Är helt lost.

Skitstörande är det. Lampan i min julstjärna har slocknat också. SER DEN LITE SOM EN SYMBOL FÖR ALLA MINA DRÖMMAR OCH NU HAR DEN GÅTT OCH DÖTT UT. Orkaaa. Lys stjärnjävel. Kanske kan köpa en lampa på onsdag när jag kommer hem men vill att fanskapet ska lysa nu. Blir arg.

Bleeuuuhhh. Kanske behöver jag bara en kopp varm choklad och en lussebulle. Ska ju - som Hanna så fint uttryckte det - åka och vila upp mig på landet nu, så det blir väl bra i alla fall. Bara sjukt idiotisk nu.

Det kanske är ett sånt där Swedish problem... (tack Linnea för att du länkade till världens bästa blogg)

Efter att ha whineat är det bara artigt att sluta med något kul...
True story.

lördag 17 december 2011

We wish you a metal Christmas

Så nu har man inte bloggat på ett tag, och det är väl för att ingenting händer,tänker jag. Fast saker händer ju, kommer jag på sen. Sen den 9e, när jag hade min sista tenta för terminen, har jag gjort följande: haft filmkväll med mina syskon, stannat hos mina föräldrar två nätter och tittat på Nobelfesten (och dissat!), gått på Lucia Movie Night, gjort omdugga (och klarat den!), och igår var Linda (aka Svedski för de som följer mig på Twitter) här och fikade hela dagen. Med tanke på att jag tycker att en ultimat dag är en där jag får spela TV-spel hela dagen (aka idag), så känner jag att fått mycket roliga saker gjort ändå!

Men det är bra skit. Ibland behöver man tokchilla liksom. Imorgon ska jag åka hem igen och baka pepparkakor och klä granen (pappa vill klä den tidigt i år, så att han kan kasta ut den tidigt), och på måndag åker jag och hälsa på Hanna i Dalarna i två dagar. Helt klart nice dagar som kommer också.

Och så har det snöat idag. Var ute och sprang i snön, och det gick ju sådär, men det var fan nice trots det. Har saknat snön sjukt mycket, så det känns bra just nu, även om jag tyvärr misstänker att det blir ett kort besök...

True story.

lördag 10 december 2011

Bruce Willis är far till alla barnen

Alltså jag har jullov nu. Känns sjukt bisarrt. Och osant - vilket det iofs är. Har omdugga på torsdag, och sen har jag en omtenta 10e januari som jag måste plugga till. Jag ber till Gud som inte finns att jag klarade tentan jag hade imorse, så att jag inte måste ha omtenta den 11e också. Fast om jag måste det så ska jag fanimig klara båda. Sen ska jag storma min galna lärares kontor och skrika GET BACK MOTHERFUCKER YOU DON'T KNOW ME LIKE THAT. Kanske.

Är sjukt trött. Somnade efter ett inatt och gick upp sex. \o/ Ibland får man bara vara nöjd med att man tog sig till tentan, haha. Dessutom har jag gått 13k steg! Tog en timmes promenad i ösregnet. Väder är iofs inte ett problem egentligen (man är väl biogeo!), men var sjukt kissnödig. Drar helt klart ned på promenadkvaliten. Det ville ni veta, va? ;P

Efter att ha nördat mig i värmen några timmar åkte jag hem till min bror. Har inte varit där sen strax efter att han flyttat in, så det var kul att se hur det såg ut. Hade inte ändrats så mycket, men vafan. Min kära syster kom också dit, vilket var ännu trevligare för vi har inte umgåtts alla tre på jättelänge. ^^

Egentligen skulle vi ha Die Hard-kväll (jag försöker skapa en tradition!), men Lisa insisterade på att vi skulle se Idol-finalen (dock fick jag inte se Top Model??? Inte ok), så det gjorde vi. Jag var inte imponerad, fast jag gillade vinnarlåten... inte bara för att Darin skrivit den! Efter det såg vi faktiskt Die Hard, som var briljant som alltid ("Now I've got a machine gun HO HO HO"... Jag måste göra en sån t-shirt). Seriöst: briljant. Vi såg dock inte Die Harder (ska nog göra det imorgon tror jag. Blev sugen...), utan Lisa tyckte vi skulle se Tomten är far till alla barnen. "Orkar du det?" frågade vi, eftersom klockan nästan var tolv och hon skulle upp sju. "Jag kommer ändå bara få sju timmars sömn, så det kan lika gärna bli fem", sa hon. Känner igen den känslan alltså...

Det finns ju jävligt många människor som säger att svensk film suger... och jag håller inte med alls. Tomten är far till alla barnen är svensk film när den är som bäst, och den är så jääävla rolig. Hade helt glömt det, men som mina Twitter-följare bör ha märkt är den ju full av klockrena citat ("men dö för i helvete, tomtejävel!").

Nuuu ligger jag i min brors gamla rum, som alltså är gästrum. Rätt glad att jag bestämde mig för att sova här istället för att åka hem eftersom det hade varit asdrygt att åka hem nu. Dessutom ska jag och mamma baka lussebullar imorgon, vilket alltid är en bonus! Gillar fan julen alltså.

Om man skulle testa på det där med sömn ändå...

True story.

måndag 5 december 2011

Så ge mig 30 grader kallt, tomtar överallt, och en skog av gröna granar

Det snöar.

Inte mycket, och det kommer säkert smälta bort, MEN DET FUCKING SNÖAR.

Ska lyssna på Mer jul och känna stämningen nu. Behöver tips på bra (?) jullåtar för min playlist (JA, PÅ YOUTUBE) har bara tre låtar just nu. Heh.

SNÖÖÖÖÖÖ.

True story.

Sci-Fi-mässan

Har haft en nice helg. Chriss och Trams var här (djupt som alltid), och även Q och Macca letade sig ner ifrån de mörkaste delarna av Norrland. De hade jag inte träffat på typ tre år, så det var oerhört nice. :D Andra nice personer vi träffat den här helgen inkluderar Michael Shanks, Billy Dee Williams, och R2-D2. Och nej, vi sprang inte på dem helt random på stan (fast hur awesome hade inte det varit?), utan på Sci-Fi-mässan.

Jag måste säga att trots att jag varit där jag vet inte hur många år i rad (nästan varenda år sen 2002 tror jag), så är det ändå rätt nice varenda år, mest för att man alltid kan köpa massa film (och jag menar massa film). Men i år var det extra nice, för de hade flyttat till den större mässhallen i Älvsjö och hade så mycket som sex gäster. Rätt awesome.

Dessutom var norrlänningarna och skåningen väldigt bra sällskap där! Macca var ju mest där för att träffa Michael Shanks, och det var väldigt underhållande att se. Dessutom verkade han vara jättetrevlig (det lilla jag såg av honom när jag följde med Chriss för att hon skulle få hans autograf iaf). Själv gick jag och pratade väldigt kort (och awkward) med Billy Dee Williams, för det kände jag att jag inte kunde låta bli att göra.

Och vad är väl SF-mässan utan utklädda stormtroopers? Med glitter på, eftersom det ändå är december!

Ja, Darth Vader har tomteskägg.
Fast det bästa var ju R2 som ni ser längst fram. När de paraderat klart (självklart till Darth Vader-temat) åkte han nämligen runt på mässan och pep åt folk. Sjukt awesome. Det fanns även en R5-D4, men jag fick ingen bild på den.

Jag och R2.
Man kunde även köpa en fullsize R2 för 15,000, men vuxen som jag är så gjorde jag inte det...

Två av filmerna fick jag gratis för att jag citerade Star Wars. Gissar ni vilka kan ni få dem...
Årets skörd! Om man räknar Die Hard-boxen som separata filmer blev det 21 stycken. I regret nothing.

Nu sitter jag och lyssnar på jullåtar (det är faktiskt december!), och sen ska jag sticka iväg och käka sen lunch med Linda. Jag tror att hon om någon är rätt person att peppa mig inför tentan på fredag, dessutom har vi ju inte setts på evigheter. :P

True story.