onsdag 30 december 2009

Men jag befinner mig i mitt decennium

Så alla tidningar försöker sammanfatta det här årtiondet och frågar folk vad de minns mest från det. Jag tänker inte göra det. Jag var tio när det här årtiondet började, och det vore bara löjligt att välja en grej jag minns från halva mitt liv som definierar det. No dude. Men Metro tog upp det faktum att det här var nördarnas årtionde. Jag citerar:
En gemensam trend för dem, och för hela 00-talet, tycks vara nördar och lyx.
Vi fick fantasy i massor, både på film och tv. ”Sagan om ringen”-trilogin slog publikrekord efter publikrekord och folk tältade, utklädda till orcher, på Kungsgatan i Stockholm för att försäkra sig om biljetter till ”Star wars”.
Det bevisar förstås att Metros reportrar är ett gäng genier, för Martin berättar alltid om hur många orcher som köade med honom när han köade till Star Wars. Men förutom det så är det sant, nördar har fan dominerat 00-talet.

På alla sätt. Vad har vi haft för filmer under 00-talet? Let's see, Sagan om ringen, Star Wars-uppföljare, seriehjältefilmer (tills vi kräks), och ett gäng TV-spelsbaserade filmer. 00-talet var årtiondet då det inte behövdes göra reklam för filmer - de blev superkända online långt innan de kom på bio. Det behövs nördar för det.

Var har nördarna inte nästlat sig in under det här decenniet? För första gången har en nörd valts till USAs president, nördarna tjänar mest pengar, de får tjejer nu för tiden, och det är inte bara bleka datorgeeks som är nördar längre, nördar är inne!

Däremot så kommer inte nördarna ha varit en trend som går över 2014 för att alla vet bättre, we are not done yet. Jag lovar att det här kommer att vara nördarnas århundrande. Vänta ni bara.

True story.

Nice bajs

Jag hatar gymmet jag är signad upp på nu. Det är egentligen inte dåligt, men det ligger vid Universitetet, och när jag köpte gymkort var jag där fyra gånger i veckan, och alltså var det väldigt smidigt. Nu är jag där en gång i veckan, och att ta sig dit och tillbaka tar en timme (tjugo minuter tåg, tio minuter att gå, gånger två). Då blir man jäävligt otaggad. Så jag har gjort allt för att slippa gå dit, typ genom att gå ut och springa trots snön.

Idag tänkte jag utnyttja ett erbjudande om att träna gratis en gång på gymmet som ligger fem minuter härifrån (som jag inte orkat köpa kort till, för det är dyrt och man kan bara signa upp för ett år och inte ett halvår), och så visar det sig att gratisträningen inte bara gäller för en gång, utan enda fram till 26e januari! Score!!! Gratis träning i en månad, och asnära hemma. En mkt bra dag to say the least.

Imorgon är det nyår, så då blir det party party med massa god mat och James Bond-tema. Bli jätteavundsjuka allihop, för det är vid såna tillfällen det är nice att vara jag. Det kommer antagligen att tas massvis med snygga bilder (dude, James Bond-tema!!), så de hamnar här förr eller senare så att ni alla kan titta på bilderna, sucka Askungen-aktigt och utbrista "vad är väl en dag som Ellen? Det kan ju vara tråkigt, och dötrist och... och... alldeles, alldeles underbart". Right. Nu när jag tänker på det är det nog troligare att alla slutade läsa någon gång i början av inlägget och undrar när jag ska lägga upp mer bilder på Star Wars-skor.

True story.

tisdag 29 december 2009

I've got a theory: that it's a demon - a sparkling demon! No, something isn't right there...

TRUE STORYKids, new theory: Twitards är inte störda av naturen, de har tvingats bli det av bisarr marknadsföring (av någon anledning känns "avföring" mer passande, om än något grammatiskt inkorrekt). Men sanningen är att några av grejerna man får se på den länken känns mer som bisarr avföring än något annat.

Nu känner jag för att dissa Twilight. Man kan googla på "Twilight sucks"-bilder, varpå man får upp roliga serier där böckerna får vad de förtjänar, bilden däruppe, samt photoshoppade bilder där Edward är supertjock (typ bilden för några inlägg sen). Detta gör mig lycklig. Nog för att Edward är vrålful hur han än gör, men det går ju att göra hans fulhet rolig i alla fall. Hehe.

En sak jag tycker är fantastiskt med filmerna är att de inte lyckats ha en enda snygg person med alls. Det är imponerande. Jag menar, vi har Eddy C, som jag inte ens behöver påpeka hur ful grabben är (tvätta håret för fan, och testa att inte se ut som ett drogat psycho på ett enda foto?), och sen har vi Jacob. Om jag fick en krona för varje gång jag hörde/läste någon säga/skriva något i stil med: "jag gillar ju inte Twilight, men om något är jag Team Jacob", jag antar att folk gör det för att visa att S-Meyer inte bara skriver skit, hon kan inte ens skriva bra skit. Det roliga är att jag hatar Jacob mer än Edward, en bedrift med tanke på att varulvar generellt sätt är coolare än vampyrer i alla fall.

Men inte Jacob. Han är sååå jävla irriterande att jag vet inte var jag ska ta vägen ("WHYY DOON'T YOU LOOVEE MEEEEE????? :((((((("), och Taylor Tjosan som spelar honom? LOOOOOOOOOOL. Chriss säger att han är en bra skådis, vilket jag inte kan uttala mig om, men jag kan göra två saker: garva ihjäl mig åt det faktum att han inte kan stänga munnen på en enda bild han är med på, och garva åt honom och resten av hans varulvspack och deras "muskulösa tröjlösa kroppar". Oh, get over it. Ta på er tröjorna och kom tillbaka när ni ser ut såhär (ja, en varulvsfilm med honom i huvudrollen skulle jag SÅ se).

Jag kan erkänna att då och då skriver S-Meyer något som är okej (jag gillade förklaringen till varför Edward omedelbart föll för Bella, ända tills han avslutade det med "and now I must love you forever", vilket förstörde de fyra sidor han just förklarat det), men det är snarare enligt "om en apa spenderar oändligt med tid med att knappa på en skrivmaskin kommer den förr eller senare att skriva Shakespeare"-principen, än ett bevis på en dold författartalang. Det är som att hon då och då tas över av en musa, men så fort musan går iväg på kafferast inser S-Meyer att något bra skrivits och spenderar de kommande fyrtio sidorna med att bajsa på det.

Så finns det ju de som påpekar att S-Meyer i alla fall får ungdomar att läsa, vilket är ett argument man kan köpa i nästan alla fall. Det är okej att du älskade Eragon om du gick vidare till att läsa och uppskatta Sagan om ringen. Välkommen till den bra litteraturen. Jag menar, ibland måste man läsa dålig litteratur för att uppskatta den bra. Problemet är bara att Twitardsen kommer inte gå vidare till att läsa Tolkien ("eeh, vadå beskrivningar? Det står ju inte om hur gudomligt snygg Legolas är en enda gååång!"), Jane Austen (som jag aldrig läst, men något säger mig att bristen på glittrande vampyrer skulle trötta ut dem ändå), Bram Stoker ("MEN DE GLITTAR JU INTE!!!"), eller något som ens är i närheten av bra, de kommer bara sitta där med sina Twilight-böcker och påstå att R-Pattz är det bästa som hänt världen.

Oj, vad mycket Twilight-hat det blev. Heh. Jag skulle egentligen länka till en bra sammanfattning av böckerna jag hittade (så man slipper läsa skiten!), men jag hittar inte dem. Damn it. Det är därför man ska spara alla länkar...

True story.

Presenter till en själv är de bästa presenterna

Återigen tänker jag tipsa om något Meg Cabot skrivit, fast istället för att ge bort en prenumeration till någon annan kan man ge det som en sen julklapp till sig själv! Inspirerad av det inlägget har jag nämligen gett mig själv en tillsvidare-prenumeration på Empire från Press Stop. Skitbra, med tanke på att man betalar per nummer, och bara betalar tio kronor mer än i butik (och nej, jag är inte sponsrad, jag tyckte bara det var en så bra idé!).

Idag var jag och Elin i Norrtälje och fikade med Cykel och Koppp. Vilket var väldigt nice, och Norrtälje var trevligt. Lite smågulligt sådär. Caféet vi satt på var för övrigt asnice, de hade en egen meny för deras olika sorters varm choklad (och tog ingenting extra när jag ville kombinera grädde och marshmallows!). Vilket känns som ett trevligt alternativ till alla avancerade Stockholmska kaffemenyer.

För övrigt var det kallt ute idag. Och jag hade nya skor utan några som helst räfflor på undersidan, med jättehög klack, och igår var det slask, så ni kan ju gissa vem som sett ut som Bambi på hal is hela dagen. JAG. Men jag är hemma och nu mår mina fötter och jag bra igen, så det var nice. Men jag ska nog tänka mig för innan jag ger mig ut i de stövlarna igen (trots att de var snygga och varma!).

True story.

måndag 28 december 2009

Mellandagsrea


Idag var jag och mellandagsshoppade. Oh, the horror! Jag var ute och sprang imorse, och det var mindre jobbigt än två timmar i Täby Centrum. Dear lord alltså. Folk överallt, och framför allt folk som gillar att stå i vägen. Det är så man vill ha ihjäl alla med en machine gun. Fast det hade jag såklart inte...

Som ni ser köpte jag de mest awesome hörlurarna som någonsin skådats. I love them. De är bekväma och ljudet är fantastiskt, och så är de ju såå snygga. Det var det enda jag verkligen ville ha som jag inte fick i julklapp, men nu känner jag att min nördighet har kompletterats. Underbart.

Förutom det köpte jag ett par stövlar som min ömma moder betalar (väldigt snällt av henne, speciellt då jag har brist på vinterskor), använde mitt presentkort på Body Shop (och vi vet ju alla hur glad det gör mig), och så köpte jag en svart tjocktröja vilket jag tror jag sagt åt mig själv att göra sen i juli. Och ett SL-kort. Wohooo. Jag hatar att behöva köpa SL-kort, det kostar så sjukt mycket. Men nu får man iaf studentkorten som accesskort, det gör mig lite gladare.

Right, nu ska jag vara duktig och plugga matte, medan jag ser ikapp allt Biggest Loser jag missat (ja, det gör mig lite sorgsen att det är den enda serie jag följer aktivt nu, men jag älskar den ändå. Jag ska bli som Jillian när jag blir stor). Sen ska jag spela Lego Indy resten av kvällen. :D

True story.

söndag 27 december 2009

God jul

Så, god jul people! Ja ghar haft en underbar jul. Fick massa nice klappar, typ en R2-väckarklocka, Clint Eastwood-lakan, Macahans-boxen, mer film, och en asskön morgonrock som jag bott i sen dess.

Ja, jag har knappt lämnat huset sen julafton, med undantag för att bygga en snögubbe och börja på ett snöfort i fredags, utan spenderar min tid i min morgonrock, spelandes Lego Indiana Jones på min Wii. It is niiice. Precis vad jag ville göra med min ledig tid. Fast imorgon tror jag att jag ska börja lämna huset på allvar.

Nej, Indy kallar! Hoppas ni haft en bra jul as well.

True story.

onsdag 23 december 2009

Julafton

Nuu ska jag blogga om julen. Åh, vad alla längtat efter det känner jag. Hehe. Jag gillar julen. För er som inte kommit in i julstämning skrev jag en jetefin dikt för tre år sen om att försöka komma in i julstämning. Ni kan ju läsa den. Eller låta bli.

Anyway, en 24 december hemma hos mig:

00.00 - Sitter jag och Zackrid på MSN och öppnar julklappar. Zackrid julklappar är oftast väldigt fyndiga, så det ser jag fram emot som vanligt!

11.00 - Plus minus en timme så är det då man vaknar. Man klär på sig sminkar sig, tar med sig en bok, och mobilen och går ner och sätter sig i soffan i vardagsrummet, där resten av dagen spenderas. "Med undantag för några gånger då man går på toaletten", som jag så fint beskrev det tidigare.

12.00 - Vid det här laget har till och med min bror lämnat sitt rum och han, jag och min syster tittar på Ice Age. Varför ser vi Ice Age varje jul? I don't know. Det började för åtminstone fyra år sen, och sen dess har vi fortsatt. Men det är en awesome film, så det är ingen som klagar (det är en av de grejer som vi ser fram mest emot, vi har pratat om Ice Age i flera veckor!).

14.00 - Julmat. Jag är vegetarian, så de första julborden efter att jag blivit det var sååå tråkiga. Men nu är mamma jättesnäll och gör vegetarisk Janssons Frestelse (vi skulle testat en med svamp i i år, men det skulle vara kaviar också, så det blev inte av), och falafel och vegobullar. I år ska vi ha HALLOUMI med också, vilket är awesome. Mmm, halloumi liksom!

15.00 - Kalle Anka. Jag är glad att det inte är reklampauser på SVT, för i så fall skulle min syster lätt zappa över till Anna Anka på TV3, och det gör man fan inte. Det blir snarare som alla andra år, vi sitter och dissar programmen som vi sett hundra gånger och käkar julgodis istället.

16.00 - Lisa försvinner mystiskt iväg för att röka eller vad hon nu känner för, och in kommer tomten. Tomten läser rim på paketen och tar sedan av sig tomteluvan och öppnar Lisas paket. Alla är glad.

18.00 - Alla äter gröt till middag, utom jag som inte gillar gröt, jag käkar något annat.

19.00 - Jag, mamma och pappa tittar på Karl-Bertil Jonson. Alla garvar när pappan skriker "HAR JAG NÄRT EN KOMMUNIST VID MIN BARM?". Varje gång. Jag tycker egentligen inte den är så bra, men den har börjat bli en del av julen...

20.30 - Svensson, Svensson-julavsnittet visas på TV, så det kollar vi såklart på.

21.00 - Hela familjen ser på julavsnittet av "En himla många program". Som vi kan citera utantill. I år har vi köpt hela serien på DVD, så det kommer bli extra smidigt.

Efter det går alla och leker med sina julklappar och julafton är slut. Precis som det här inlägget. :O

True story.

"Jag leker och tränar. Det ska vara kul att träna!"

Åhhh, kristus i kakan vad mycket socker jag ätit. Uääh, jag tror jag spyr alltså. Och inte på ett "åh nej, jag kommer bli såååå tjock av det här"-sätt, utan "OMG, ÖVERDOS"-sättet. Jag äter nästan aldrig socker numera (seriöst, det tog mig tre veckor att äta en chokladkaka, vanligtvis tar det tre dagar), och idag har vi bakat knäck och kola (samt ätit upp den misslyckade kolan från igår)... uäääh!

Men jag har haft en nice dag. Jag började med att gå upp halv elva och ta en springtur. Och nu stirrar alla på skärmen såhär: o_O. Det var 90% for the lulz (prova att springa länge i snö någon gång, roooligt!), och 10% för att jag inte orkade gå till ICA utan tog det på vägen. Där köpte jag hårfärg och pepparkaksformar som såg ut som en giraff, en elefant, två dinosaurier och vad vi tror är en hund. Fett awesome.

Så jag har färgat håret, fikat och bytt julklapp med Zackrid, och bakat massor. Jag är inte ens klar än, för vi ska baka klart pepparkakorna ikväll så jag kan använda mina nya coola formar. Egentligen hade vi planerat att baka ett hus idag med, men det finns en viss brist på deg, tid eller såna där färdiga husdelar. Vi kanske gör det i mellandagarna istället.

För övrigt: fan vad jag ser fram emot mellandagarna! Det ska hetschillas utav bara helvete. Jag planerar att lämna huset ungefär var tredje dag, äta gott, spela TV- och dataspel, och ha ett En himla många program-maraton. Jag känner att jag verkligen behöver det.

Jag tror jag ska ta tag i det där med att skriva om hur en jul hemma hos oss ser ut. Jag är säker på att ni inte kan leva utan ett sånt inlägg.

True story.

Ehh, just det... bilden har ingenting med någonting att göra. Jag hittade den på min dator och tyckte den var kul. Och så är det lite av en reply på Linneas inlägg...

tisdag 22 december 2009

StilGudrun slår till igen

Chriss ["Giving up already?"] - {"We are golden"} säger:
Äsch, färga håret kan du göra imorgon, så kan du chilla fram tills du ska jobba! Om det är nåt jag har lärt mig av Oliver så är det att när man ser som minst fram emot något så blir det som bäst sen!
Och tänk på att om du har tur så får du en signerad Calle skiva när jag kommer!

Jag har nog aldrig blivit så peppad av att bli tillsagd att skjuta på allt till dagen därpå som det här. Chriss bevisar ännu en gång varför jag utnämnde henne till StilGudrun och tog fasta på hennes mycket djupa råd om livet. Chriss är allt bra bra. :D

Efter detta peptalk ska jag nog spendera dagen med att spela Wii, och kanske laga en kesolasagne (kan ju vara bra uppvärmning inför nyår, eller nåt). Mmm, Wii... jag har inte hunnit spendera så mycket tid med Batman på senaste tiden, jag brukar bara ta mig ett game frisbee när jag behöver muntra upp mig själv (hunden är så söt!), eller fäktas när jag är arg. Men jag kanske skulle ägna den lite mer uppmärksamhet idag...

LOL, min syster kom just och frågade om jag hade sett hennes skor som ser ut som små hundar. Jag hade glömt att jag brukade kalla hennes moonboots för det back in the days. För övrigt undrar jag när moonboots ska bli inne igen. Då ska jag skaffa ett par.

True story.

måndag 21 december 2009

Psykologfail

Nu ser jag en konstigt dokumentär om USAs farligaste brottslingar (och det är USA, de är farliga!) som man kastat in på någon anstalt i Alaska och slängt bort nyckeln till. Det går på femman, så jag borde kanske stänga av och lägga mig, men vore ju rationellt och det vill man ju inte vara.

Anyway, en grabb är aningen rubbad. Jag missade vad han satt inne för, men han hade i alla fall strypt sin cellmate sen eftersom hans cellmate satt inne för att ha dödat sin mamma. Grabben ifråga tycker alltså, för att citera en av de som jobbar där, "att han har rätt att göra vad som helst mot vem som helst". Och det är förstås inte helt förvånande, han sitter inne i ett fängelse för de farligaste brottslingarna liksom, klart han är ett psycho.

Vad säger fängelsepsykologen? "Det här är en person som dödar för att han inte tycker att man ska döda sin mamma, och det tycker jag är detsamma som att han är beredd att offra sitt liv för sin mamma." OCH DET ÄR PSYKOLOGEN!!! Brottslingen själv säger att han aldrig borde släppas ut och sitter där han hör hemma.

Jag vet att det är USA, men något är fel om den farligaste brottslingen på det farligaste fängelset har mer insikt än vad psykologen har. I'm just saying.

True story.

lördag 19 december 2009

How TV3 stole Christmas

Alla har ju sina jultraditioner. Själv gillar jag traditioner, så jag har extra svårt för det när saker inte går som de ska. Till exempel är jag fortfarande inte glad för att mamma vägrar göra en godiskalender till mig och mina syskon (det var två år sen sist... eller var det tre?), men man får acceptera det ibland.

Men vissa saker vägrar jag kompromissa bort, och en av de grejerna är att jag måste få se Grinchen innan julafton. Och det är ytterst sällan ett problem för femman eller trean visar alltid den en kväll eller två innan, och så sitter man där med någon som tycker att det är overkligt när Grinchen drar upp släden med alla julklapparna, och då vet man att det snart är jul. Dessutom är det min favoritjulfilm också, så då vill jag se den ännu mer.

När går den i år? Idag, halv två på dagen, eller på självaste julafton!!! NEEEEJ, TV3 hur tänker ni!? När ska jag få se Grinchen egentligen? Nu måste jag ju göra något så löjligt som att ladda ned den för att få min årliga fix av Jim Carrey i extremt mycket smink (eh, nej, just det, det har jag ju sett en gång tidigare förresten). Det känns inte helt okej.

Nu ska jag vara lame och ställa en fråga i bloggen, vilket jag egentligen tycker är töntigt för folk bryr sig aldrig och man får aldrig svar, men jag är uppriktigt intresserad: vilken är den bästa julfilmen enligt dig, och hur viktigt är det för dig att få sen den varje år? (Och vi pratar filmer som handlar om julen, jag har en grej med Ice Age som jag återkommer till om några dagar, men den räknas inte för den är ju inte en riktig julfilm)

True story.

fredag 18 december 2009

Solitary Snape önskar en motherfucking god jul


Det är väl allmänt känt att Wizard Rock inte är min grej (förutom Swedish Shortsnouts, som jag verkligen gillar), men den här videon gör mig helt ärligt imponerad. Det är synd bara att den spelades in innan snön!

True story.

Got a little Captain in you?

Jag har inte haft såå många smeknamn genom åren. Typ Barberlius, Ell och Angelina är väl egentligen de enda, och då är Barberlius det enda som användes mycket.

Men igår insåg jag att det coolaste smeknamnet ever skulle vara Kapten. Tänk om alla ens kompisar kallade en Kapten liksom. Det vore riktigt coolt. Alternativet är att bli en kapten av något slag så att man kan kräva det av folk...

Jag var tvungen att blogga om det. Best case scenario: alla håller med och mitt nya smeknamn blir Kapten. Worst case scenario: jag har precis återupplivat Barberlius...

True story.

onsdag 16 december 2009

Geek out

It made my day är en av de bättre sidorna på internet, i alla fall om man vill muntra upp sig själv. Kolla bara på de här:
While walking down the school hallway I saw a guy forcefully trying to kiss a girl in the corner. I was about to help when I heard the girl say “Expecto Patronum.” The guy actually walked away. IMMD
Eller den här:
I was wearing my bronze/blue striped knitted scarf – which might or might not be related to an awesome book – at the supermarket today. As I was perusing the yogurt aisle, another woman – like me, in her mid-twenties – walked past me slowly. She was wearing a gold/scarlet striped scarf and whispered “Go, Go, Gryffindor.” To which I replied “Wit beyond measure is man’s greatest treasure”. We smiled at each other and went our separate ways. IMMD.
Okej, allt handlar inte Harry Potter:
I was in math class. I raised my hand and while the teacher was helping me, I got a text from my girlfriend and my tone is Navi from Legend of Zelda saying “Hey! Listen!” My teacher said without missing a beat, “Not now, Navi, he’s in math class.” IMMD
:D
This morning, I pulled up next to a silver Lexus with a 40ish businessman alone inside. Between sips of his coffee, he was rocking out the radio. The song he was blasting? “I’ll Make A Man Out of You” from Disney’s “Mulan”. IMMD.
Det finns en del som dissar Twilight också:
A friend of mine told me a story about how he was working at the movie theater the night of the New Moon release. He was working concessions when he saw a group of girls hovering around a giant Edward stand-up. He turned away for a moment, then looked back to find that they had put a Hufflepuff scarf around its neck. IMMD.
Och det här är nog min favorit:
I was reading The Lord of the Rings in the train. It’s a one volume special edition with a red leather-bound hardcover. The man in front of me asks, “Are you reading the bible?” I showed him it was The Lord of the Rings and returned to reading. When he got up preparing to disembark, he turned to me and said, “Cuio vae, mellon.” and left. Meaning “Farewell friend”. IMMD
Varför händer sånt aldrig mig? Anyway, alla är inte nördiga, det är bara det att de bästa är det. ;P Det är i alla fall en nice sida och behöver man muntras upp lite är den genial!

True story.

måndag 14 december 2009

What if Kanye West is retarded?

Den här artikeln om Kanye West var så jävla rolig att jag var tvungen att dela med mig. Faktum är att jag har svårt att förstå folk som gillar någonting den mannen gör, för han är ju verkligen störd i huvet. Typ grejen med persienner som solglasögon? Say WHAT?

Annars ska jag börja jobba idag, ska bli spännande. Eller ja, så spännande det nu kan bli att sortera julkort liksom, men man får pengar och det verkar chill (förutom att man kommer hem fett sent, typ två på natten!), så jag tänker inte klaga i alla fall.

Och Calle har fått skivkontrakt! Hurra! Chriss den jäveln har vetat i flera dagar och inte sagt något... hmpf! Men Chriss kanske kan fixa skivan signerad till mig, så jag älskar henne ändå.

True story.

söndag 13 december 2009

Söndag

Bluääähh, jag har kämpat i fyyyra timmar med en äcklig labbrapport i fysik. USCH. Men nu är jag klar i alla fall och det känns så fruktansvärt skönt. Den bästa känslan som finns är att kryssa av grejer på sin att göra-lista, och där fick jag två för en (maila in och skriva labbrapport) så det kändes extra bra. Heh. Det är det bästa med att köpa julklappar med, att när man har köpt en kan man kryssa bort den. Underbart.

Idag kom vi till del 13 i Greveholm vilket innebar att vi behövde byta band. Det var bara ett problem: bandet was nowhere to be found. Acksäll, jag och Lisa satte ut på en epic quest genom hela huset, vi finkammade öken vinden, men vi hittade ingenting. Panik. Och både mamma och pappa har sagt att de aldrig skulle ha slängt det bandet. Det slutade med att vi fick se på YouTube...

...men nu har vi löst det för mamma köpte hela serien på DVD från CDON. Jag tror det var på tiden. Hon köpte även hela Galenskaparna After Shaves "En himla många program"-serie på DVD, vilket är NIIICE för vi har haft typ tre band med den (av fyra), så nu blir det extra smidigt när vi ser julavsnittet på julafton (ni ska få en beskrivning av vår jul någon dag, vi har en del traditioner), och dessutom kan man äntligen se de två program vi missat! Yaay! :D

Nu ser jag The Holiday. Eller den är på i bakgrunden, jag är mest nöjd över att jag är klar med skolarbetet och dricker varm choklad. Snön igår har verkligen kastat mig in i julkänslorna, även om den smälte bort. Och ja, jag känner hur sammanhängande jag är just nu.

Är jag störd som hellre vill ha Jack Black än Jude Law? Jag skulle inte säga nej till någon av dem, men om jag måste välja...

True story.

lördag 12 december 2009

Sneakers!

Så, alla som någonsin träffat mig vet att jag älskar högklackat. I do. På sommaren blir jag tokig om jag går i ballerina för länge (det gällde även när jag jobbade på The Phone House och stod upp HELA dagarna, jag tog på mig klackar ändå efter en månad). Men numera är sneakers så fucking snyggt jag överväger att byta stil helt och bli en sneakerstjej.

Sen läste jag på twitter att Adidas gör en Star Wars-kollektion för 2010. Ja, sneakers baserade på Star Wars! Och de är såååå snygga! De är diskreta nog för att ingen som inte är nörd ska känna igen dem, men ändå såå nördiga och såå snygga. Just check these out:

Jag gillar de här. De är egentligen helt vanliga vita sneakers, men när man tänker på sammanhanget... awesome liksom. Jag gillar inte vita sneakers, men de här skulle kunna vara ett undantag.

Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar dem, eller...

...dem bättre. Jag tycker nog motivet på de här är snyggare, men jag gillar höga sneakers bättre än låga, så det lutar åt de första. Hur som helst, såååå snygga.

Det första jag tänkte när jag tittade närmare på de här var "Dreaner". Osäker på varför. Men snygga som fan är de i alla fall, båda modellen, och färgerna. Men skor som det står "Stormtrooper" på? Lite skeptisk.

De här kan dock vara det snyggaste jag sett EVER!!! Om jag inte kan köpa dem när de officiellt släpps då kommer jag allvarligt talat gråta. De är sååå jävla snygga. Jag älskar allt med dem, jag älskar modellen, jag älskar färgkombination, jag älskar att de är baserade på rebellerna... I want them!!!

Jag tror helt ärligt att den som inte hittar minst ett par av dem (här kan ni se resten av kollektionen) som de gillar inte är min kompis längre. :P

True story.

"Du dödade Mufasa."

It's the circle, the circle of lifeJag är på skitdåligt humör nu. Vissa fittor jag känner gör mig så arg. Så jag ser på Lejonkungen, vilket får mig att må bättre direkt när "Nants ingonyama bagithi" drar igång (ja, jag tycker folk som tror att Lejonkungen öppnar med "AAAHHH" är dumma i huvet). Lejonkungen är nog den bästa filmen i hela världen.

Calle vann inte, vilket vi säkert redan vet. Vi var lite (läs: mycket) ledsna till att börja med, men i ärlighetens namn ville vi väl aldrig att han skulle vinna heller (bara att han inte skulle förlora). Det var fett kul när vi hängde med alla Chriss åkt hit med innan vi drog till Globen och Mariettes flickvän och... Calles mammas kompis (tror jag) pratade om hur Calle och Mariette måååste ge ut en skiva ihop. Ni hörde det här först. ;)

Idag var jag och julshoppade med Elin och Hanna. Det var trevligt i alla fall, och nu har jag bara fyra julklappar kvar att köpa. Fast jag vet bara vad en av dem ska vara, så det lite drygare. Gud vad jag önskar att alla bara kunde tala om vad man skulle köpa och så var det bra så. Men det förtar ju lite av överraskningen...

För att muntra upp mig själv ska jag blogga lite om skor snart. Och vi pratar inte högklackade svarta skor med nitar på, nej, tro mig nördar, you're gonna looove these.

True story.

torsdag 10 december 2009

Walking to Stockholm

Chriss ringde nyss och undrade om jag skulle med på Idol... och varför säga nej? Så nu har vi skaffat biljetter och kommer sitta bakom scenen och inte se ett dugg.

Men vem bryr sig? :D Vi ska se finalen och det kommer vara awesome. Vi varken tror eller vill att Calle ska vinna heller, så hur det än går kommer vi ju vara fett nöjda. :D

Det skummaste är att jag tycker ju inte ens om Idol! Jag är ju en uttalad Idolhatare... och nu betalar jag pengar för att gå och se finalen i Globen? Jag vet inte vad som hände.

Men vem bryr sig? It is niiiice!

True story.

tisdag 8 december 2009

Are you hoping that the snow will start to fall?

Vet ni vad jag vill ha?


Snö.

Jag vet. Man ska springa runt och säga att man hatar snö. Alla hatar snö. Faktum är att jag väldigt ofta brukar säga att jag hatar snö och att jag får ångest när det snöar och brukar referera till det som vitt bajs. Utom julafton, då vill alla ha snö, men årets övriga 364 dagar är det som en sorts kall mjältbrand som alla skyr som pesten.

Men här kommer en liten hemlighet jag av någon anledning inte berättat på flera år:

Jag älskar snö.

Okej, visst, när det snöar för fjärde gången i april då är jag lite mer skeptisk till det, men fan, jag skulle vara skeptisk mot sommarvärme i januari också. Nu är det dock december och inte en jävla snöflinga har jag sett till.

Det gör mig deprimerad. Man vaknar sex, tittar ut genom fönstret, och OOHH, det är svart. Man går ner och äter frukost och OOHHH, mörktgrått kikar fram bakom träden. Man sätter sig på Roslagsbanan, ser solen gå upp och OOOOHHHH, nu är det ljusgrått överallt. Ja, Sverige är väl för vackert.

FUCK YOU ÄCKELGRÅVÄDER. Jag vill ha SNÖÖÖ. Jag vill ha vitt överallt, jag vill kunna kasta snöbollar, jag vill att det ska knarra under fötterna när man går och jag vill kunna terrorisera The Pelps igen

Fast det kan jag inte göra för i äckel-Sverige ska det vara blött och grått och alla är så nöjda så med det. :(

True story.

P.S. Jag är inte bitter på folk som ogillar snö. Jag är bitter på bristen på snö!!! D.S.

måndag 7 december 2009

Pull up your big girls panties and deal with it

Meg Cabot skrev ett så himla roligt blogginlägg för några dagar sen, så ni måste gå och läsa det! Pull up your big girl panties and deal with it. Tro mig när jag säger att det är något jag borde göra oftare. Jag ska nog skriva upp det någonstans så att jag inte glömmer bort det.

Idag gjorde jag dock det! Trots att jag hade asont i magen imorse och verkligen inte kunde tillräckligt mycket fysik för mitt prov gick jag upp och, ehh, ja, det återstår väl att se om det gick bra eller inte, men it's done iaf och nu slipper jag tänka på det.

Faktum är att jag är så trött på mig själv och mitt totalt ostrukturerade pluggande samt tendens att skippa föreläsningar (men jag måååste ju inte gå!), så nu har jag sagt åt mig själv att nu när del två börjar på fysik a så är det dags att ta sig samman och gå på föreläsningarna. Och sluta säga att jag kan plugga hemma, bara för att det funkar på kemin betyder det inte att det fungerar på fysiken och matten.

Det dryga med kemin är att i ärlighetens namn känner jag att föreläsningarna ger mig inte ett dugg. Eller ja, vissa gör det, men två av tre föreläsare gör mig bara förvirrad och då känns det mer motiverat att sova länge och bara gå på labbarna. Dåligt tänkande, Ell! Jag måste helt enkelt lura mig själv att kemiföreläsningarna ger mig något. Hur det ska gå till är en annan fråga...

Men annars spenderar jag väldigt mycket tid med mitt nya Wii (Batman heter det). Det är svart och fint och Wii Sports Resort är nog det roligaste som finns (det enda roliga spel som finns på vanliga Wii Sports är boxning). Jag har upptäckt en Wii-muskel som sitter under armbågen och uppenbarligen används när man Wii-boxar och fäktas. Spännande...

Nu ser jag på Biggest Loser. Mitt nya favoritprogram. Kae är awesome. Jag tror jag läst att det inte är hon som vinner vilket gör mig ledsen. Hon har fan svart bälte i pull up your big girls panties and deal with it, så hon borde verkligen vinna...

True story.

fredag 4 december 2009

CALLE I FINAL!!!!!!


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HELA jävla veckan har folk sagt samma sak till mig: Calle åker på fredag. Bered dig på det. Calle åker. Erik och Tove är för bra. Eller Erik är för bra, och Tove är för gillad.

MEN NEJ!!!! CALLE ÄR I FINAL.

Och jag har sagt det hela tiden!! Hela veckan! Okej, jag var liite skeptisk ibland, men jag trodde ändå på det hela vägen.

Det bästa av allt är att fitt-Erik kanske åker ut. Tove och Calle i final vore epic.

Och jag har inte sett hela Idol helt i onödan! Får några veckor sen brydde jag mig inte riktigt om Calle åkte ut eller inte, men nu har det gått för långt för att en vecka hit eller dit ska spela mig någon roll och då ska det fan gå hela vägen.

OCH DET GÖR DET!!!! :D :D :D

True story.

EDIT: Ja, okej, så Tove åkte ut. Men w-e! Nu försöker jag vinna biljetter till finalen.

onsdag 2 december 2009

They don't make them like they used to


Nu ser jag och min syster Mysteriet på Greveholm. Lätt den bästa julkalendern som någonsin gjorts. Det är den första kalendern jag minns att jag sett också, så alla andra kalendrar har ju satts upp mot en omöjligt standard.

Den är bäst i alla fall. Och nu blir det en del om dagen fram till julafton. Jag vet inte varför jag inte gjort det förut, jag har tänkt att jag ska göra det i flera år nu, men det blir aldrig av. Men nu så!

Fan, man skulle fira jul på ett slott ändå. Gärna med spöken och en robot!

True story.

EDIT februari 2011: När jag skrev det här inlägget hetlänkade jag en bild från Stilbild.nu eller nåt sånt. Det gjorde den som tog bilden ledsen, och han ritade den fina bilden ni ser där nu åt mig. Läs mer om det här. Jag tyckte den nya bilden var skitrolig, så jag har inte tagit bort den, men jag har insett att folk fortfarande hittar hit pga den, så nu tyckte jag det var dags att sluta hetlänka. Dock har jag valt att tolka bilden på kuken som säger mu som fanart (jag menar, jag gillar kukar och kor (inte tillsammans dock), så det måste ju vara en sorts hyllning) och låter den ligga kvar till inlägget, den här gången uppladdad av mig själv.

Humor


Sådär ser det ut på hemsidan för mina fysikkurser... och så säger folk att man är seriös på universitetet och att smileys är för oseriösa människor. Jag säger bara: bah. Entusiastiska smilies på fel ställen är spot on. Det är så man tror att jag har gjort det där...

True story.

tisdag 1 december 2009

En sån där vecka

Jag har en sån där jobbig vecka nu känner jag. En sån där som alltid inträffat när man spenderat massa tid hemma och plötsligt måste ut i världen igen. Allt blir jobbigt, och man orkar knappt gå upp på morgonen (något som inte blir bättre av att jag, min idiot, stannade uppe till halv fyra och läste Hans majestäts drake bara för att den var så svår att lägga ifrån sig).

Det jag hatar mest med såna veckor är att det går inte att göra något kul med dem. Man kan inte planera in något skojsigt och så är allt plötsligt bra, utan det enda som hjälper är att leva igenom veckan och se att det är inte så farligt med det riktiga livet ändå. Det riktiga livet är bra. Och så vidare.

Fast just nu känns det inte så. Vilket säkert har mycket att göra med bristen på sömn. Jag ska nog gå och lägga mig snart och orka upp imorgon. Låter som en plan...

True story.