måndag 28 september 2009

No work for you!


Idag är jag sjuk, så jag tänkte blogga lite om vad som hänt i mitt liv. Jag har varit sjuk sen i fredags så när jag varit hemma har jag inte orkat blogga, och sen har jag haft massa mer eller mindre spännande saker för mig. Det är inte varje dag jag dressar upp som Batman (ja, notera min nya fina bild!) utan det var för att gänget skulle ha Batman-kväll. Vi såg Batman från 1966 (den är lika störd... jag menar bra, varje gång!), och Return of the Joker (som var riktigt bra), och sen började vi kolla på Batman Begins, men den dog typ rätt fort, så det blev inget. Bore snore. Jag tror jag ska ha Batman-maraton och se den och Dark Knight på rad någon dag.

Alla andra var som ni ser utklädda till villains. Utom Martin förstås, han var Robin men det fick jag inte med på någon bra bild. Fast det är väl han lika glad för i alla fall, så det spelar nog ingen roll.

Sen i torsdags ringde mitt gamla jobb helt spontant och frågade om jag kunde börja jobba där. Of course I could. Jag skulle egentligen jobba första dagen idag, men eftersom jag är sjuk blev det inte så. Men jag ska jobba imorgon och på onsdag så det blir bra. Jag tror jag kan fixa att jag jobba tre dagar i veckan och plugga om jag bara strukturerar min tid ordentligt. Och det kan jag nog. Och kan jag det kan jag antagligen flytta hemifrån, och det vore awesome.

Jag trodde jag hade mer att blogga om, men det hade jag visst inte. Hmm. Nu ska jag vänta i typ en kvart på att min brors nya säng kommer (han har sovit på soffan i typ en månad för han var så trött på den gamla), och sen ska jag titta på lite Doctor Who. Nice nice.

True story.

onsdag 23 september 2009

Meg Cabot

Jag är ju ett stort fan av En prinsessas dagbok-böckerna (och har du inte läst dem har du ingen rätt att döma, eftersom filmen totalt förstör Mia och allting) som är skrivna av Meg Cabot. Chriss har läst det mesta av henne och tipsade mig om hennes blogg. Det jag gillar med hennes blogg är att det märks att hon gillar att skriva. Allas hennes inlägg är jättelånga och det bara märks att när hon väl börjat skriva så slutar hon inte.

Jag önskar att jag kunde bli sån när jag skriver. Och då menar jag inte när det blir massa blaj som det alltid blir när jag skriver, utan bra grejer. Men ja, jag nöjer mig med tanken på att de flesta författare inte blir publicerade förrän ganska sent i livet och blir refuserade massvis med gånger (Meg Cabot berättade om hur många år det tog för henne att bli publicerad - "because all my stories had princesses in them" och det ville ingen läsa). Nu låter det som att det enda jag vill göra med mitt skrivande är att bli publicerad. It's not. Jag skulle hellre älska att skriva och aldrig bli läst än att skriva en best-seller och få skrivkramp resten av livet. Men nu har jag hamnat i ett limbo där jag varken skriver eller är publicerad (jo, jag ser att det finns ett visst samband... ;P) så hur kul är det?

Oj, det här borde jag kanske whina om på min livejournal. Men planen var ju att skriva om Meg Cabot och inte om mig, så precis som jag förutspådde spåradet det ur och blev blaj.

On a far more interesting note har jag börjat göra hysteriskt mycket self-fives. "Self-five, jag klarade att springa en runda", "self-five, jag löste alla matteuppgifterna", "self-five, jag hittade o'boypulvret"... allt är Barneys fel! Men är det nödvändigtvis en dålig grej?

True story.

tisdag 22 september 2009

How I met your mother

Det här inlägget kommer ha svart text eftersom jag inte vill spoila de som inte sett senaste avsnittet än.

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! FOR FUCK SAKE!!!!!!!! IT'S CANON, BITCHES!

Jag är LÖJLIGT glad över att det blev Robin och Barney!!! Jag trodde jag shippade dem litegrann, men slutet av avsnittet fick mig att inse att jag shippar dem fett mycket och äntligen är det canon... det trodde jag knappast!

True story.

måndag 21 september 2009

Pluggplugg

Jag har mitt första prov på fredag. Eller det heter tentamen numera, jag måste vänja mig vid det. Heh. Anyway, jag pluggar fett bra. Oväntat bra liksom. Jag har iofs suttit hela idag och hela fredagen, men det är inte sånt där stressplugg utan jag vet hur mycket jag ska ha läst varje dag och läser det. Jag är riktigt imponerad av mig själv.

Jag hoppas det går bra på tentan också, för det är på ekologi and as we know så vill jag ju kanske jobba med det, och då vore det bra att få bra betyg i det.

Nu ser jag på Svenska Hollywoodfruar. Att titta på det är lite som att... jag kommer inte på någon bra jämförelse ens. Det gör ont. Men det är svårt att sluta titta och fasas.

True story.

Fuck you, SD.

Det verkar ha gått dåligt för SD i Kyrkovalet. Det gör mig glad. Jag ska skicka in papprena för att gå ur kyrkan imorgon, men idag var jag och röstade enbart för att jag inte vill ha dem där. Det behövs liksom inte mer homofobi i kyrkan än vad som redan finns.

Det verkar inte ha gått så bra för Kalle Anka-partiet som jag röstade på dock. It's a shame.

True story.

Edit: Det gick iofs bättre för dem i år än förra gången. Inte helt ok. Men fortfarande inte särskilt bra för dem.

söndag 20 september 2009

Giraffer ^^

Jag blir glad av att titta på giraffer. De är så fina. Ibland tänker jag att jag skulle vara väldigt lycklig om jag fick bo på savannen med girafferna resten av livet. Jag skulle till och med överleva utan datorn och kaffe då. Jag tänker mig att de skulle acceptera mig som en del av flocken och så skulle jag rida runt på dem på savannen och ibland chilla lite med zebrorna. Det vore awesome.

Eftersom det inte kommer hända kanske jag borde bli zoolog med fokus på giraffer. Eller ekolog. Fast de är ju inte utrotningshotade (vilket är bra!!!), så det kanske inte är så lyckat. Men jag vill hänga med girafferna!!!

Jag brukar för övrigt säga att sen jag började med p-piller har jag nästan inte PMS alls. Det har jag insett inte är sant. Istället för utdragen PMS har jag nu intensiv och galen PMS under några timmar en dag istället. Det är sjukt jobbigt, fast kanske att föredra. Därav allt snack om giraffer - de är ett bra botemedel.

True story.

lördag 19 september 2009

Jeremy Irons <3

Idag fyller Jeremy Irons 61 år! Grattis Jeremy. Jag orkar inte göra en lista som jag gjorde förra året, men som alltid när en skådis jag gillar fyller år tänkte jag hedra honom ge att se några av hans filmer. Det blir (inte helt oväntat) The man in the iron mask och Die Hard with a vengeance. Om jag orkar kanske jag ser Live free or Die Hard också, för det var länge sen...

Mamma såg något program på SVT där kända personer söker efter sina rötter där Jeremy Irons var med och efteråt kom hon till mig och var upprörd över att Jeremy Irons var gift eftersom hon alltid varit övertygad om att han var bög. Jag måste säga att jag också är lite besviken, även om jag alltid vetat hur det ligger till.

De flesta av mina favoritskådespelare drömmer jag om att rädda världen tillsammans med. Jeremy Irons drömmer jag om att rädda världen från. Jag hade ju en dröm en gång där jag försökte rädda världen från honom, men den jäveln sweet-talked me out of it. Jag skäms fortfarande lite för mitt undermedvetna i den drömmen.

Nu ska jag återvända till mina grönsaker och min dip och filmen. Mmm, Jeremy Irons...

True story.

fredag 18 september 2009

Kanye West knows best... or does he?

HAHAHAHHAHAHAAHAA.

True story.

Det regnar köttbullar

Min bror kom in på mitt rum och skrek "VET DU VAD DET SKA KOMMA FÖR FILM? DET REGNAR KÖTTBULLAR!", och sen dess har han ju bara pratat om hur grym den filmen kommer vara. Jag trodde han drev med mig först, för vad fan är det för jävla namn på en film?

Idag har jag pluggat mig till döds typ. Känns det som i alla fall. Jag gjorde ingen matte igår så jag fick göra dubbelt så mycket idag, och det underlättas ju inte av att jag inte alls fattar vad jag gör. Jag menar, jag får rätt svar så det är ju bra, men jag fattar verkligen inte hur det går till. Sjukt frustrerande. Om läraren bara kunde ligga i fas med uppgifterna man ska göra vore det ju enklare, men det är visst för mycket begärt...

Nu ser jag på My Super Ex Girlfriend. Den är sådär. Men senare är det Ghostbusters 2, så det blir lite roligare! Det är på tiden att man ser de filmerna, så det känns bra att fyran äntligen gör något vettigt och visar dem (och Star Trek-filmerna visar de! Fast Star Trek är ju inne nu, så det kanske inte är så oväntat...).

True story.

torsdag 17 september 2009

T-shirts och tårtor

Jag är kär i den bilden.Den här tröjan klickade jag just hem från underbara Threadless. Jag älskar den sidan, deras designer är alltid jättesöta eller sjukt underfundiga. Dock tycker jag det är taskigt att kalla den här för "Fail" - hur många kossor har varit på månen? (Little known fact: efter giraffer, bilbies, okapis och älgar kommer kor på listan över bästa djuren. Om inte min patronus är en okapi, är den definitivt en ko.)

Idag hade jag kemi hela dagen, och jag kände mig sjuk redan på föreläsningen på morgonen. Jag var helt inställd på att gå hem tills jag insåg att laben på eftermiddagen var obligatorisk. Så jag tvingade dit mig och nu är jag helt död. Lyckligtvis är jag ledig tills på onsdag för att plugga biologi, så jag har tid på mig att tillfriskna, men det är inte kul för det.

DOCK fick jag äntligen tillbaka mina pengar från CDON idag! Därav impulsköpet av tröjan (som reprintades nyligen, fick mail om det idag)... som iofs var billig för dollarn är visst inte värd någonting (27 dollar, dvs tröja inkl frakt = 185 kronor. VÄRT!). Men det var på tiden iaf. Vi får se om jag slutar bojkotta dem nu, men jag har börjat gilla Discshop lite mer i alla fall, så... vi får se.

Tröjan har för övrigt varit en tårta. Check it out:

Ska man äta den eller bara titta på den?Faktum är att den varit flera tårtor, men det här är min favorit. SÅ SÖT.

Och ja, min giraff-t-shirt har också varit en tårta! En CCC som det kallas i branschen - cupcakecake. Likt Jen, min tårtidol, hatar jag dem passionerat när det bara är muffins med frosting på - men det här är CCC done right. I love it!!!

Om jag får en sån när jag fyller år älskar jag er.I bet you didn't know att jag är så passionerad när det kommer till tårtor. Allt är Cakewrecks fel. Sunday Sweets är veckans höjdpunkt ibland. Kolla in fler Threadcakes förresten. En del är helt underbara (vinnarna!).

True story.

tisdag 15 september 2009

No more coffe for you!!!

Ni kommer aldrig kunna gissa vad jag gjorde idag. Haha, okej, bilden är ganska talande, så det kan ni nog. You'd think I've learned by now. Uppenbarligen inte.

Men jag reagerade snabbt! Så fort kaffet landade på tangentbordet slet jag ut batteriet och sladden, och började frenetiskt rycka loss tangenterna från Luke. Sen fick han vila upp och ner i ett par timmar, och nu mår han bra igen. Jag har till och med satt en liten lapp bredvid skärmen nu där det står "Fuck you, Ell! Don't even think about it!" och så har jag ritat en överkryssad kaffekopp.

Jag lovar, aldrig mer kaffe vid datorn.

Fast fan vad glad jag blev när jag insåg att jag trots allt hade en försäkring. För typ två dagar sen undrade jag om det inte varit en dum grej att köpa, men jag inser nu att NEJ.Det är en asbra grej att ha.

True story.

fredag 11 september 2009

Way to go Brutus

Nu sitter jag på bussen till Trams. Egentligen skulle jag vara framme för fem minuter sen, men vi är en halvtimme sena, och min MP3 dog just, så jag har slagit på datorn för att ladda den igen. Det finns trådlöst på bussen, så jag bloggar lite när jag ändå håller på. :D

För er som håller koll på listan ute till höger så har ni säkert sett att jag läser en serie som heter Kejsaren just nu... OBV så handlar den då om Julius Caesar, och jag har nyligen upptäckt en väldigt upprörande sak om honom. Han bryter mot the bro code!!! Inte konstigt att Brutus lackar ur och hjälper till att döda honom, när Julius ligger med hans morsa. Så gör man inte, Julius!

Dessutom gjorde ju Dante sin helvetestratt så att de som var förrädare hamnade längst ner i helvetet, och då hade han ju sveket mot Caesar i åtanke. Om Dante vetat om vad som egentligen föranledde det här - brot mot själva the bro code - hade han säkerligen skrivit om tratten så att de som bryter mot den hamnade i helvetets innersta krets.

Det är min teori iaf. Tvärsäker på den.

True story.

onsdag 9 september 2009

Tillbaka till gymmet

Hatar matte just nu. Hatar matte d.

Jag vägde mig igår. Sist jag vägde mig var i juni när jag tränade, och sen dess har jag gått ner tre kilo. YAY, HURRA............... ELLER EJ. Då tränade jag regelbundet och åt nyttigt... sen kom sommaren. Jag har tränat ytterst oregelbundet. Några halvhjärtade försök till att springa som alla dött ut. Och ätit... ehh... jag vill nog inte prata om hur mycket onyttig skit jag ätit den senaste veckan. Det är rätt absurt (speciellt i jämförelse med hur lite onyttiga saker jag äter vanligtvis).

Jag har alltså inte hittat en mirakelkur som gör att man kan slapap och gå ner i vikt. Jag har bara råkat ut för vad muskler väger mer än fett innebär i praktiken. Att om man inte tränar går man ner. Jag har alltså MINST gått ner tre kilo muskler. Men jag är nästan övertygad om att jag gått upp ett eller två kilo fett de senaste veckorna (helt ärligt - det märks). Vilket gör att jag säkert ligger på minus fyra-fem kilo muskler.

Fy faaaan vad skitkul det ska bli att börja träna upp det igen. Bläää. Varför händer det här varenda sommar? Jag är inte ens en sån som tränar för att bli snygg till beach -09 eller vad det nu är för år, jag gillar att vara vältränad. Men sen kommer sommaren, gymmet tar uppehåll, och sen ligger man där, utslagen i en soffa och hinkar fanta och käkar halloumi. Vilket är nice. Men fan inte i längden...

True story.

måndag 7 september 2009

Svanattack

Vääääääääs, sa svanen aggressivt.
Som ni ser blev jag nästan uppäten av en svan idag. Med betoning på nästan kanske. Jag var och glodde på fåglar med i ett kärr då svanarna plötsligt fann mig och min grupp oerhört provocerande och kom farande från andra sidan sjön bara för att väsa åt oss. Vi höll oss på behörigt avstånd tills de gav sig iväg igen.

Eftersom jag fågelskådat hela dagen och inte typ en timme som jag trodde är jag helt slut just nu. Jag borde plugga, men jag är helt nöjd med att ligga i mitt rum, lights out, inget ljud, och inte röra på mig. Fattar inte hur man kan bli såhär slut av att vandra mellan två kärr ett par gånger, men man blir visst det.

Jag är verkligen inte motiverad till att plugga nu. Jag vill spela TV-spel hela kvällen. Det här är ett sånt där tillfälle där mitt överjag och min inre treåring har en fight i mitt huvud. Precis som när det är aliens vs predator så spelar det ingen roll vem som vinner - jag förlorar.

True story.

fredag 4 september 2009

Totte

Det här är en giraff som min bror gjort av en tumstock. Vi kallar honom Totte. Han skulle sitta med oss och titta på How I met your mother, men min bror har just dödat honom efter att ha konstaterat att han inte kunde stå upp ordentligt. Han är fin i alla fall, håller ni inte med?

Jag tror jag sett alldeles för mycket How I met your mother de senaste dagarna... i onsdags såg jag hela säsong tre, och sen dess har jag börjat jobba mig igenom säsong fyra igen. Men säsong fem börjar ju snart, så det gäller hålla sig uppdaterad!

Jag blir lite taggad på att göra en Barney Video Resume nu. Jag lovar att jag skulle kunna få vilket jobb som helst om jag gjorde det...

Och det skulle visa att jag är awesome. QED.

True story.

torsdag 3 september 2009

Skinny bitch in the making

Jag är lite taggad på Skinny bitch-dieten. Inte för att jag tycker att "åh, jag är så tjock, jag måste verkligen gå ner i vikt", utan för att det är typ den diet jag vill ha ändå. Diet känns som ett misshandlat ord, det känns som det börjat betyda "bantningsmetod", och inte kosthållning liksom. Och det är ju drygt, för långt ifrån alla behöver banta, men alla behöver en vettig diet!

Grejen med skinny bitch är ju att... tja, det är ju typ det jag jobbar mot liksom. Förutom det där med att undvika kaffe och mjölkprodukter. Jag gillar kaffe, och jag gillar mjölk. Och ost. Osv. Men jag äter mest fullkornsbröd (eller fiberrikt vitt bröd, typ Äntligen), är vegetarian, och undviker ju socker så gott det går (vilket går bra vissa veckor och sämre andra). Och jag försöker alltid köpa miljömedvetet.

Jag ska nog köpa boken om skinny bitch-dieten och överväga det mer. Det låter nice också. Istället för att säga att man är vegetarian kan man säga att man är en skinny bitch. Hoho.

True story.

onsdag 2 september 2009

MSN

(S) Boiling Maccaroni [SG-1] säger:
Hahaha! Älskar ditt username
This isn't Ell, but I hear that chick is awesome säger:
Hehehee. :D
Inspirerat av Barney. :D

Efter fyra år var det dags. Och är det ett Barney-citat kan det ju inte vara dåligt!

True story.

tisdag 1 september 2009

Meme

You can learn a lot about someone by the music they listen to. So here is the game! Hit shuffle on your iPod or MP3 player and write down the first 25 songs. No cheating or skipping songs that are shameful. That is the fun!

  1. Rockstar - Hannah Montana
    Haha. Men jag gillar faktiskt den låten!!!

  2. I really want you - James Blunt
    Jag älskar James Blunt. <3

  3. Tingaliin Russian Base Lovers Remix - Grotesco
    LOL. Den är så jävla rolig.

  4. En värld full av liv - Lejonkungen
    Jag har alla låtar från Lejonkungen på min MP3. På svenska och engelska. Eller nej, Be prepared har jag bara på engelska för jag gillade aldrig den innan jag började fangirla en viss skådis som sjunger den. Hehe.

  5. Shine on - Freedom Call
    Åh, Freedom Call. Jag har många bra minnen från deras konserter. Alla med Chriss!

  6. Wind - Akeboshi
    Gud, det var nog hundra år sen jag hörde den. Men en gång i tiden knarkade jag den.

  7. This life - Bruce Springsteen
    Jag har massa Bruce Springsteen på min MP3. Fast jag lyssnar mest på senaste skivan.

  8. Angelina - Slade
    Ah, theme song typ. :D Mitt MSN-namn sedan fyra år tillbaka kommer från den låten.

  9. Terry's song - Bruce Springsteen
    Kan tyvärr inte minnas att jag ens hört den låten. :/ Eller jo, jag har lyssnat igenom den någon gång, men inte mer.

  10. It is you (I have loved) - Shrek Soundtrack
    Jag älskar den låten. Jag vill ha den på mitt bröllop så bra är den.

  11. Gypsy Biker - Bruce Springsteen
    Men vad fan!!! Jag har mer än hans låtar på MP3.

  12. Dr Feelgood - Mötley Crüe
    LOL, visste inte att det var de som gjort den låten. Den är med i en av mina Barney's Get Psyched Mixes. Den äger iofs.

  13. Teenage Dirtbag - Wheatus
    Den är med i min Expecto Get Psyched Mix, men jag hoppar alltid över den.

  14. What love can do - Bruce Springsteen
    En mkt bra låt!

  15. I get knocked down - Smashmouth
    Den är ju typ en klassiker.

  16. You'll be comin' down - Bruce Springsteen
    Jag har mer variation på min MP3. Lovar.

  17. Crazier - Taylor Swift
    Den är med i Hannah Montana the movie... och är asbra!

  18. The Humpty Dance - Digital Undergrond
    En annan låt från en Barney's Get Psyched Mix.

  19. Spela svår - Thomas Järvheden
    Hans skiva är inte så bra som den borde. Men vissa låtar, typ den här, är asroliga!

  20. Into the storm - Blind Guardian
    Från det aaaawesome albumet Nightfall in Middle-Earth. Lyssnade som fan på det när jag läste Silmarillion och Book of Lost Tales!

  21. The Derelict - Treasure Island
    Det här är typ en inläsning av Treasure Island. Och just det här är låten Fifteen men on a dead man's chest. Sjukt niiice.

  22. Do you wanna be my baby - Per Gessle
    Nu dyker han upp!? Wtf. Fast jag har tagit bort alla skivor utom en från MP3n iofs.

  23. Calling you - Aqua
    Aqua. :D Deras nya låt är skitdålig. Jag är jättebesviken.

  24. Straight up - H.E.A.T
    Åh, jag älskar H.E.A.T. Man blir så glad av dem. :D

  25. Old Blue Jeans - Hannah Montana
    Det här är typ hennes sämsta låt.
Så roligt man kan ha. Nu ska jag nog bänka mig framför TVn och glo på How I met your mother...

True story.