söndag 31 augusti 2008

Hur får man ner ett rum i en väska?

En sak som är fruktansvärt frustrerande med den här flytta utomlands-grejen är att folk förväntar sig att man ska ta med så otroligt lite grejer. Jag äger jävligt mycket skit, det vet jag, men det är min skit, och jag behöver den. Men ska man flyga går det uppenbarligen inte att ta med mer än tjugo kilo, och då är det ju en bra idé att prioritera kläder.

Så långt är jag med, men sen blir det lite svårt: vad av allt ska man ta med? Småsaker med affektionsvärde? Nej, det tar bara upp plats. Filmer och böcker? Jag kan ju köpa nytt! I slutändan kommer jag bara fram till att det egentligen är lättast att bara ta kläder och sen bara skaffa allt jag vill ha väl i London.

Never own anything you can't walk away from in less than two seconds.

Svindlar-style liksom. Men det kommer antagligen sluta med att jag packar mina väskor fulla till bredden och skickar löjligt mycket grejer så att jag blir helt ruinerad. Men det kommer det väl vara värt.

That's enough of that shit.

lördag 30 augusti 2008

The Caped Crusader i min TV

Mmm, det blir mycket Batman ikväll. Typ såhär ser schemat för kvällen ut:

18.00: Batman Returns (1992), Canal+ Hits.

20.00: Batman & Robin (1997), Sexan.

22.30: Batman Forever (1995), Sexan.

Det här betyder att 1) jag kommer titta på Batman i typ sju timmar, och 2) det är enbart filmer jag inte sett innan! :D Och när jag sett dem, är det bara Batman: The Movie (1966) kvar att se. Och TV-serien förstås, men den tycker jag inte jag behöver se mer än det avsnitt jag en gång hade oturen att slå på...

That's enough of that shit.

Betraktelser från en soffa

Käften, jag har inte fått mitt kaffe än...Den bilden med texten "Käften, jag har inte fått mitt kaffe än..." SKA jag ha på en mugg. Jag har hittat en sida där man kan köpa egendesignade muggar för 99 kronor, så jag ska se om jag får ihop det.

Anyway, tre-fyra säsonger av Vänner senare och jag börjar undra om man någonsin kommer sluta se den serien och sluta igen sig i introt. "Your job's a joke, you're broke, your love life's D.O.A" (dead on arrival, för er som inte är familiar med amerikansk bårhusslang).

Och måste idag av alla dagar vara jättevarm och ha härligt väder? Kunde inte någon av alla dagar jag stod ute och frös och jobbade varit det istället? Måste idag, när jag bara kan ligga inne, vara det?

Japp, fortfarande sjuk. Och fortfarande väldigt gnällig över det. Ni ska se mitt rum nu. Eller inte. Actually, I can arrange that. Se bilden nedanför liksom...

Om pappa ser det här lär han få en strokeVackert, isn't it? Jag skojar inte, det har försökt mörda mig ett antal gånger redan. Kanske för att soffan är där jag bosatt mig och skräpet alltså flyter ut härifrån, jag vet inte, men skulle jag försvinna ett par dagar så vet ni att jag bara har begravts bland mina kläder.

Men men, nu har jag lite fin ångest också. Om inte jag blivit övertalad hade jag flyttat nu på måndag, vilket hade känts supernervöst och allt sånt, men oändligt mycket roligare än vad jag gör nu (vilket basically, bara är att ligga hemma, se Vänner och ha huvudvärk). Okej, jag vet att jag aldrig hunnit packa ner hela mitt rum och sådär, men det hade varit nice att få ge sig av.

Men det är bara en månad kvar nu. Två veckor ska jag jobba med pappa (och på onsdag ska jag och min bror gå och se Magnus Betnérs live-show!), och sen kommer det bli två veckor då jag antagligen bara kommer packa och försöka spela klart Kingdom Hearts. It's a wonderful life.

That's enough of that shit.

fredag 29 augusti 2008

From bad to worse and worse to bad

Okej, så den bra nyheten är att jag inte har halsfluss - den dåliga nyheten är att jag ändå är supersjuk. Så jag missar min sista jobbdag (antagligen i alla fall), och vad värre är så missar jag att fira Hanna ikväll. :/ Hur ska hon ta sig igenom sin tjugoårs-kris utan mig?

Krisande människor aside ("jag har haft en konstant kris sen jag var sjutton" - Martin) så har jag en sjukt tråkig dag. Jag tittar på Vänner och mår dåligt, and that's about it.

Sen har jag upptäckt att Paint på min dator har en transparent-funktion! Seriöst, Paint är numera perfekt! Men som alltid när man velat ha något länge har jag ingen aning om vad jag ska använda funktionen till nu. Men jag lovar att jag kommer på något.

That's enough of that shit.

torsdag 28 augusti 2008

Wake me up when September ends

Well, this is great. Ibland undrar man ju om det kanske är så att världen bara jävlas villkorslöst med en så fort den får chansen. Ni vet, Murphy's lag? Lagen som säger att så fort en sak skiter sig så ska allt gå åt helvete? Någon har tillämpat skiten ur den på mitt liv just nu.

Let's review: jag får sparken. Varför? För att jag säger upp mig, för att ingen gillar mig i teamet (YEAH RIGHT, låt mig presentera bevismaterial a, your honour: En Viss Person), och jag säljer dåligt. WOHO. Good thing är att en tjej på jobbet plötsligt ställer upp för mig, men det är bara ett ljus i den jävligt långa tunneln.

Som om det inte är illa nog börjar min charmerande chef jävlas med mig, ställer mig på dåliga ytor och ändrar mina arbetstider och så vidare. Vilket är varför jag stack direkt från morgonmötet till en söt kille och såg Surf's up istället för att... just ja, jag hade inget att göra. Jag blev kickad från location.

För att göra det ännu värre så har jag dessutom blivit sjuk igen. Gissa vad? Återfall på de vita prickarna i halsen. Eller, jag är tror det är det. Halsont, feber, och det är en antydan till något äckligt där nere. Det känns som att det här var början på slutet av en fantastuiskt dålig vecka. Älskar ni mitt liv? Bra, för då gör någon det.

Well, vad ska man säga? Allting kommer lösas och bli bättre igen, för att citera en populär låt. Och jag har pengar på fickan och ett ess i min ärm, LONDON BABY. Just nu känns det som att flytta och börja om är precis vad jag behöver, synd bara att det är över en månad kvar. Hur klarar sig folk? Jag kan jobba med pappa i två veckor nästan, och sen kommer jag ha nästan två veckors ledigt. Två veckor!? Jag hoppas jag är så upptagen med flyttande då att jag inte blir sådär galet rastlös som jag är rädd för att bli. Jag lider verkligen med alla som inte haft något att göra i somras.

That's enough of that shit.

tisdag 26 augusti 2008

So far things are going great

Hej, jag ser fantastisk ut.Jo, den här dagen började ju fantastiskt. Bortsett från hela grejen med att försova sig och en invasion av människor på kollektivtrafiken, så slumpade det sig så att jag blev tvungen att säga upp mig idag. Hur reagerade The Phone House?

Genom att ge mig sparken.

Så nu har jag inget jobb från och med lördag eller när man nu vill räkna, känns ju skitkul. Kommer att ha massor med tid över till att... ehh... packa och göra ingenting. Jag kan jobba med pappa iofs, det är bra, så helt oproduktiv kommer jag inte vara, men ändå.

BAH. Jag pendlar verkligen sjukt mycket upp och ner nu. Å ena sidan, schysst, en månads ledigt då jag ändå inte skulle sälja, London here I come, och vem fan behöver dem? Å andra sidan... I do! Tanken på att tillbringa EN MÅNAD med att inte göra ett skit gör mig helt desperat, jagvillinte. Att jag var tvungen att bli arbetslös när alla andra börjar skolan gör inte heller saken bättre. I guess what goes around comes around, och där fick jag för att jag dryg och driven. Tack för den.

Den är mr Cool!On the bright side har jag nu skaffat mobilt bredband (ok, kontantkortsvarianten eftersom jag snart flyttar) från Tre - sånt där supersnyggt Rosa. Ville ha ett vitt mönstrat för det skulle matcha datorn (som jag för övrigt såg i svart idag - inte alls lika snygg som min Harvey), men rosa fungerar ju alltid.

Sen, som ni ser på bilden, har jag investerat i en ny mobil! En Z770i, mycket fin sak. Det är faktiskt min pappa som skaffade en sån först, och jag blev helt kär i den. T ex det faktum att man kan kategorisera SMSen, och nu upptäckte jag dessutom funktionen "Google Maps"... som en GPS typ. I loove it. Sitter med min stationära dator och gör ett snyggt tema till den. Och försöker lägga in alla grejer jag hade i kalendern igen - det var en del som försvann vid bytet. Och så måste jag fixa fram mina gamla spel...

That's enough of that shit.

lördag 23 augusti 2008

En insiktsfull kommentar

"Jag läser allt du skriver, jag tänkte att en fåfäng bitch med smak för action och hårdkokta oneliners vore nåt för dig =P"
- Tiriq. Jag är för uppenbar ibland, alltså. ;P

That's enough of that shit.

tisdag 19 augusti 2008

Bad Day

Så otroligt söt video! :D Eftersom det går mot höst gissar jag att det börjar bli dags att lyssna på just Bad Day igen...

That's enough of that shit.

söndag 17 augusti 2008

She's got a ticket to ride

The girl's that driving you mad is going awayNu är det jävligt officiellt helt enkelt - onsdagen den 1 oktober lyfter planet från Arlanda, och jag och Trams landar en timme senare på Gatswick i London. We've got a ticket to ride, liksom.

Vår plan är, för det undrar alla över, genious in its simplicity: vi drar dit och löser allt där. Visst, vi ska söka jobb redan nu och allt det där, och lägenheter har vi redan hittat hur många som helst, men i teorin är det så att det mesta ska vi sköta när vi väl är där.

Faktum är att först skulle vi sticka första september, något som vi inte riktigt kände för att berätta för våra föräldrar eftersom det nog inte lät så bra som vi tyckte det gjorde. När jag väl came clean var mamma och pappa inte alls särskilt skeptiska, men de föreslog att jag skulle jobba en månad till och tjäna ihop ytterligare lite pengar. Så därför sköt vi på det.

Men nu så! Första oktober drar vi, och jag lovade Malin att jag skulle hålla henne uppdaterad genom att skriva här - fast det hade ni väl kanske redan räknat med? Stay tuned!

That's enough of that shit.

lördag 16 augusti 2008

Thank you for smoking

Jag är på väg hem till En Viss Person, och han känner mig verkligen inte alls för han bad mig köpa cigg på vägen. Uppenbarligen har jag inte förklarat för honom varför jag t ex inte äter Marabou-choklad längre, för jag tänker mig att annars hade han inte frågat.

Sen kan man väl argumentera om huruvida jag känner honom så jävla bra egentligen, men jag inbillar mig (korrekt) att det nog inte finns så mycket att lära känna.

That's enough of that shit.

torsdag 14 augusti 2008

Pay it forward

Fika is the shit.Det där, mina vänner, är resultatet av ett dåligt sälj. Och jag menar inte som i "det var så dåligt att jag tröstköpte fika", utan den spännande och nervkittlande historien börjar såhär: jag övertygar en kille att byta till ett abonnemang som kanske inte är helt fördelaktigt för honom, men inte heller jättedåligt (faktiskt riktigt bra till en början). Han går iväg och är nöjd, och jag är nöjd.

Efter ett tag kommer han tillbaka har insett att det var inte så himla bra och vill ångra det hela. Jag försöker såklart få honom att ta det ändå, men han vill inte, så jag tar kontraktet och river det helt enkelt. Standard procedure. Han blir dock jätteglad för att jag gör det, men märker att jag inte är lika lycklig över det (hallå, jag förlorade en hundring i cash på det!), så han bara "tack, det var jättesnällt, verkligen. Jag kan bjuda på kaffe istället!".

Ett bra erbjudandeVem säger nej till gratis kaffe? Inte jag iaf, jag är jättetattig. Så jag sa okej, och han verkade jättechockad, fast ändå glad, och sprang iväg. Några minuter senare står jag med en kund när han dyker upp med en stor kaffe, och en bulle - som jag tror har sin förklaring i skylten utanför cafét.

Hur som helst så tycker jag det var väldigt gulligt av honom (Tim teoriserade om att han var lite kär i mig, men jag vet inte... han var trettiofyra ändå, fast han såg yngre ut), och jag tror att jag måste lägga till "bjuda en främling på kaffe" på min "att göra"-lista nu också. Hell, let's all do that! (Och ni som inte gillar kaffe (jajagmenarerChrissochTrams!) kan ju bjuda på varm choklad eller chai latte istället)

That's enough of that shit.

Gabriel zaid it best

Boken jag (faktiskt) läser nu är dels full av fantastiska Nick Hornby-citat (det är ju trots allt han som är författaren), men det här - som han beskriver som "Gabriel Zaid's finest moment" - är nog mitt nya favoritcitat (right up there med Voltaíre och Churchill):

"The truly cultured are capable of owning thousands of unread books without losing ther composure or their desire for more."

För att citera Hornby själv: "That's me! And you, probably! That's us!", för det är precis så jag känner inför böcker. Det finns inte en chans att läsa alla (att läsa en lista på världens alla böcker, titel och författare, skulle ta femton år bara det), men fan om jag ite ska äga så många som möjligt.

Åh, böcker. Hur skulle man klara sig utan dem?

That's enough of that shit.

tisdag 12 augusti 2008

Alla älskar listor

Jag brutalt stal den här från Trams. So sue me.

1) Look at the list and bold those you have read.
2) Italicize those you intend to read.
3) Underline the books you LOVE.
4) Reprint this list in your own LJ so we can try and track down these people who've read 6 and force books upon them ;-)


1. The Lord of the Rings, JRR Tolkien
2. Pride and Prejudice, Jane Austen
3. His Dark Materials, Philip Pullman
4. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Douglas Adams
5. Harry Potter and the Goblet of Fire, JK Rowling

6. To Kill a Mockingbird, Harper Lee
7. Winnie the Pooh, AA Milne
8. Nineteen Eighty-Four, George Orwell
9. The Lion, the Witch and the Wardrobe, CS Lewis

10. Jane Eyre, Charlotte Brontë
11. Catch-22, Joseph Heller
12. Wuthering Heights, Emily Brontë
13. Birdsong, Sebastian Faulks
14. Rebecca, Daphne du Maurier
15. The Catcher in the Rye, JD Salinger
16. The Wind in the Willows, Kenneth Grahame
17. Great Expectations, Charles Dickens
18. Little Women, Louisa May Alcott
19. Captain Corelli's Mandolin, Louis de Bernieres
20. War and Peace, Leo Tolstoy
21. Gone with the Wind, Margaret Mitchell
22. Harry Potter And The Philosopher's Stone, JK Rowling
23. Harry Potter And The Chamber Of Secrets, JK Rowling

24. Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, JK Rowling
25. The Hobbit, JRR Tolkien

26. Tess Of The D'Urbervilles, Thomas Hardy
27. Middlemarch, George Eliot
28. A Prayer For Owen Meany, John Irving
29. The Grapes Of Wrath, John Steinbeck
30. Alice's Adventures In Wonderland, Lewis Carroll
31. The Story Of Tracy Beaker, Jacqueline Wilson
32. One Hundred Years Of Solitude, Gabriel García Márquez
33. The Pillars Of The Earth, Ken Follett
34. David Copperfield, Charles Dickens
35. Charlie And The Chocolate Factory, Roald Dahl
36. Treasure Island, Robert Louis Stevenson (både engelska OCH svenska)
37. A Town Like Alice, Nevil Shute
38. Persuasion, Jane Austen
39. Dune, Frank Herbert
40. Emma, Jane Austen
41. Anne Of Green Gables, LM Montgomery
42. Watership Down, Richard Adams
43. The Great Gatsby, F Scott Fitzgerald
44. The Count Of Monte Cristo, Alexandre Dumas
45. Brideshead Revisited, Evelyn Waugh
46. Animal Farm, George Orwell
47. A Christmas Carol, Charles Dickens
48. Far From The Madding Crowd, Thomas Hardy
49. Goodnight Mister Tom, Michelle Magorian
50. The Shell Seekers, Rosamunde Pilcher
51. The Secret Garden, Frances Hodgson Burnett
52. Of Mice And Men, John Steinbeck
53. The Stand, Stephen King
54. Anna Karenina, Leo Tolstoy
55. A Suitable Boy, Vikram Seth
56. The BFG, Roald Dahl
57. Swallows And Amazons, Arthur Ransome
58. Black Beauty, Anna Sewell
59. Artemis Fowl, Eoin Colfer
60. Crime And Punishment, Fyodor Dostoyevsky
61. Noughts And Crosses, Malorie Blackman
62. Memoirs Of A Geisha, Arthur Golden
63. A Tale Of Two Cities, Charles Dickens
64. The Thorn Birds, Colleen McCollough
65. Mort, Terry Pratchett
66. The Magic Faraway Tree, Enid Blyton
67. The Magus, John Fowles
68. Good Omens, Terry Pratchett and Neil Gaiman
69. Guards! Guards!, Terry Pratchett
70. Lord Of The Flies, William Golding
71. Perfume, Patrick Süskind
72. The Ragged Trousered Philanthropists, Robert Tressell
73. Night Watch, Terry Pratchett
74. Matilda, Roald Dahl
75. Bridget Jones's Diary, Helen Fielding
76. The Secret History, Donna Tartt
77. The Woman In White, Wilkie Collins
78. Ulysses, James Joyce
79. Bleak House, Charles Dickens
80. Double Act, Jacqueline Wilson
81. The Twits, Roald Dahl
82. I Capture The Castle, Dodie Smith
83. Holes, Louis Sachar
84. Gormenghast, Mervyn Peake
85. The God Of Small Things, Arundhati Roy
86. Vicky Angel, Jacqueline Wilson
87. Brave New World, Aldous Huxley
88. Cold Comfort Farm, Stella Gibbons
89. Magician, Raymond E Feist
90. On The Road, Jack Kerouac (fick den av Zackrid när vi skulle se Indy 4!)
91. The Godfather, Mario Puzo
92. The Clan Of The Cave Bear, Jean M Auel
93. The Colour Of Magic, Terry Pratchett
94. The Alchemist, Paulo Coelho
95. Katherine, Anya Seton
96. Kane And Abel, Jeffrey Archer
97. Love In The Time Of Cholera, Gabriel García Márquez
98. Girls In Love, Jacqueline Wilson
99. The Princess Diaries, Meg Cabot
100. Midnight's Children, Salman Rushdie

Jag har läst pinsamt lite. Skjut mig.

That's enoug of that shit.

måndag 11 augusti 2008

Dags för Nobelpriset

Jag har länge undrat när jag ska bli nominerad till Nobelpriset, och nu börjar kännas som en väldigt bra tid. Gärna i teknik. Jag har nämligen - som det geni jag är - lyckats med konststycket att efter bara två dagar glömma lösenordet till Harvey så att jag var tvungen att reboota den och allt försvann. Ingen jättekatastrof, men jag tillbringade löjligt många timmar med att försöka knäcka lösenordet, samt en sida jag skrivit som början på en berättelse försvann. Men nu skriver jag om det, och det verkar bli bättre än första försöket.

Dagens tips är helt enkelt att det här "ha olika lösenord överallt"-skiten INTE är att använda. Jag försöker en gång och vad händer? Precis. Nu håller jag mig till det jag har och skiter i vad alla nördar säger. Det är ju inte som att jag har några statshemligheter någonstans bakom lösenordet i alla fall.

Jag har äntligen tagit upp min och Trams plan för flyttande med mina föräldrar, och jag måste ha underskattat dem för de var väldigt supportive. Fast de hade några förslag på förbättring som jag försökt ta upp med Trams, men hon verkar ha glömt sin mobil för jag får inget svar. Men men, jag får väl offentliggöra dem någon annan kväll. Nu ska jag fortsätta att se på TV och äta kex.

That's enough of that shit.

söndag 10 augusti 2008

Ingen mår så dåligt som jag

Hej världen.Magsjuk, mens OCH förkyld. Det enda bra i det hela är då att den ytterst charmerande bilden av mig här bredvid är tagen med den fina webcamen på min helt nya Asus Eee PC 900!!! Det blev en vit eftersom jag seriöst inte orkade vänta tills på söndag efter att ha längtat i ett halvår, och jag tror dessutom den är snyggare än den svarta ändå. Svart är så vanligt på datorer...

Men tillbaka till början, jag har lyckats matförgifta mig själv – grattis, Ell! Ett tips: köp inte två subs, ät den ena, och sen låt den andra ligga i din väska tills dagen därpå då du äter den till frukost. Gör absolut inte det här under juli-augusti heller... Så ni kan ju gissa hur kul jag hade igårkväll. Eller inatt. Och nu har jag inte kunnat ta mig till jobbet heller. Och pga den enorma bristen på organisation på jobbet tog det en och en halv timme innan jag kunde sjukskriva mig eftersom ingen svarade. Underbart...

Tänk om man var så manlig och orkade allt.Och nu har det gått ytterligare ett dygn sedan jag skrev det här eftersom jag inte pallat fixa internet till Harvey (som Asus heter... det finns en bra förklaring faktiskt. Den svarta skulle heta Bruce efter Batman, ”The Dark Knight”, men när den blev vit funkade det inte längre, så då blev det Harvey efter ”The White Knight” liksom), så lägg till några fler timmars illamående och absolut ingen mat. Två rostmackor imorse och ett glas fil är allt jag fått i mig sen i fredags runt fyra när jag käkade glass. Mamma gnäller på att jag måste dricka vatten och få mig socker för att inte dö, men jag orkar inte! Jag ska försöka få i mig en drickyoghurt nu alla fall...

Fast min systers extremt högljudda musik gör mig galen. Dagens bild är mest på min brors Rocky-affisch eftersom jag blivit alltför skabbig för att visas. Jag har inte duschat sen i onsdags men jag har ingen som helst ork för att ta mig bort till duschen och göra det!

That's enough of that shit.

torsdag 7 augusti 2008

Fascination

Okej, så det blir ingen blå (seriöst, den verkar inte komma på svenska - vi får se hur det blir i London), men nu har det släppts en bättre version med 9"-skärm och fyra gånger större hårddisk än den min bror har. Mamma och jag ska åka och köpa den på söndag - en svart såklart.

Annars jobbar jag mest nu sen jag kom hem från Trams, och det går väl inte jättebra, men det blir bättre och bättre för varje dag så snart kommer jag vara fucking jävla grym och så får jag en asbra lön. I'll keep telling myself that.

Något nytt spännande i mitt liv förutom det? Nej. Jag och Trams har börjat leta lägenheter och jobb i London, och vi har redan fått svar på rätt schyssta lägenheter som vi vill ha. Jag tror vi till och med bestämt vilken av dem vi ska satsa på, så nu gäller det bara att få tag på jobb - sen drar vi. Den ni!

That's enough of that shit.