måndag 26 maj 2008

We don't wake up before lunch, but we all eat captain crunch

Jag vet att vi ser för jävliga ut, men jag bjuder på den. ;P Skolfotot i trean, vi med våra mogna lappar. "KULTURSEKTORN" säger min, "LÄMNA TILBAKS KOPPARNA" säger Zackrids, och "DET ÄR ALLAS FEL ATT KOPPARNA ÄR BORTA" menar Marcus. Vi hade skitroligt då, fast chansen finns att vi är de enda som fattar det roliga. ;P

Anyway, bilden har ett syfte, nämligen att nu tänkte jag lägga ut alla hittills publicerade Kulturblad, jag har laddat upp dem som JPG-bilder eftersom då kan ni se vår snygga layout. Eller min snygga layout eftersom det är jag som gjort alla blad hittills, de andra mer står bakom mig. Vi diskuterade det idag, och Henric och Marcus ansåg att vi borde få pris för bästa skoltidning, eftersom vi är bättre än den riktiga med hästlängder (hestlookslängder?). Och att Kultursektorn borde bli "Årets Kulturprofiler" vid avslutningen...

0701 - huvudscoopet handlar om kopparna, vilket var anledningen till att vi började med bladet från första början. Någon var tvungen att komma med den "objektiva" sanningen - och Press skulle ju knappast göra det. Zackrid stod för huvudrubriken, resten är av mig.

0702 - då var danskarna på besök, så det var rätt duktigt av mig att orka skriva ett blad då. Att skriva om Herr Humlesnurr visade sig inte så dumt i numret efter...

0703 - delen om hur man tar skolfoto i Skåne vet jag att Chriss berättade för mig om, så det är lite roligt sådär. Klassrum 22 är fint, jag tror det är där vi brukade ha Sektorn Cinema de gånger vi faktiskt orkade gå till skolan.

0704 - det här numret minns jag att vi satt och spånade på i matsalen (Marcus lovade som vanligt att skriva några texter, men det blev aldrig av), och efter att ha bestämt oss för att skriva om bäverbristen satt vi skitlänge och försökte komma på en bra rubrik. Efter förslag som "Ingen tår för bävrarna" och "Inte en bäver i sikte" kläcke Marcus ur sig rubriken som fick oss att asgarva hur länge som helst.

0801 - i brist på annat att skriva började jag hitta på absurda historier som förklaring till varför inga blad kom ut. Väldigt djupt.

0802 - det roliga med det här bladet är att någon faktiskt ritade ett hjärta vid Heath Ledgers namn, så då fick man lite bekräftelse på att folk faktiskt läste det. Det kändes bra!

0803 - jag hade absolut ingenting att skriva om, och Zackrid hade roligt i paint. Resultatet blev det enda Kulturbladet som någonsin hade bilder i sig.

0804 - efter ett låååångt uppehåll kände jag att det var dags att avsluta vad vi påbörjade, och såhär blev det. Jag är nöjd med att jag fick in Raflappa och det borttappade Encyclopedia Britannica, samt lite andra detaljer. Veckans Henric är ju klassiker numera.

Bladet var rätt uppskattat av en del, Synth-Hitler brukade alltid fråga vad nästa "Veckans Henric" skulle vara, och Henric själv sa ju att han var ett stort fan av vår tidning också. Sen det faktum att de lösblad vi lämnar alltid tar slut och att våra uppsatta blad alltid fått sitta kvar känns som ett ganska bra tecken. Vad skoltidningen tycker är en annan femma.

Nu lyssnar jag på Relient Ks låt "The pirates who don't do anything" och inser att det låter väldigt mycket som Sektorn. "We are the pirates who don't do anything, we just stay at home and lie around, and if you ask us to do anything, we'll just tell you: we don't do anything". Jo, precis som oss.

1 kommentar:

Chriss sa...

Haha, skitbra! XP
Henrics citat är ju oförglömliga!